Kikapott, de így is az élen zárt a Szolnoki Dózsa

2018. február 22. csütörtök 21:01

A címvédő Szolnok elveszítette veretlenségét a vízilabda ob I-ben, miután az alapszakasz utolsó fordulójában két góllal kikapott az FTC-től.

E.ON férfi ob I, alapszakasz, 14. (utolsó) forduló:
Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo 11-13 (5-3, 0-4, 4-4, 2-2)

Az FTC-nek hárommal kellett volna nyernie ahhoz, hogy a csoport élén végezzen, ennek ellenére mindkét tréner inkább felkészülési meccsként tekintett a mérkőzésre. Hozzá kell tenni, a Szolnokra az elmúlt hetek gyengébb játéka után ráfért volna egy győzelem, míg a Ferencváros ebben a szezonban a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is elszenvedett egy-egy vereséget a szolnokiaktól.

A hazaiak hamar kétgólos előnybe kerültek, és az első negyedben nem is volt gond,  5–3-mal végződött a játékrész, de a második negyedben nagyon összeállt a vendégek védekezése, és közben a támadásból sem vettek vissza, így óriási meglepetésre 4–0-ra megnyerték a negyedet.

Megérdemelten nyert a Fradi

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: már 10–7-re is vezetett az FTC. A záró nyolc percre 9–11-es állással fordultak a felek, a címvédő pedig csak egy gólra tudta megközelíteni a Ferencvárost: egy perccel a vége előtt 10–11-nél labdája volt az egyenlítéshez, de lövésig sem jutott, míg az ellentámadásból újabb gólt szerzett a Fradi, eldöntve ezzel a mérkőzést. 11–13

A középszakaszban a két csoport 1-4. helyezettjei a felső-, 5-8. helyezettjei pedig az alsóházban szerepelnek. Az együttesek az alapszakasz mérkőzésein szerzett összes pontjukat magukkal viszik, a lőtt és kapott gólokat viszont törlik. A középszakaszban nyolc fordulót rendeznek, a végeredmény alapján következhet majd a bajnoki rájátszás, amelyben a legjobb négy folytatja az érmekért. A középszakasz legjobbja a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik.

MOL Sportágak
MOL Csapat