Legyőzte a vb-ezüstérmest a női pólóválogatott

2017. december 19. kedd 16:32

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot a világliga második fordulójában.

Női világliga, európai selejtező, 2. forduló:
Magyarország-Spanyolország 10-9 (4-1, 3-2, 2-2, 1-4)
magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Horváth, Garda 2-2, Gurisatti, Szücs

A mérkőzés Szücs Gabriella góljával indult, majd spanyol egyenlítést követően Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Keszthelyi Rita talált be a vendégek hálójába. A második nyolc percben előbb Gurisatti Gréta csavargóljára, majd Keszthelyi találatára feleltek a spanyolok (5-2 és 6-3), Keszthelyi harmadik góljára azonban a nagyszünetig nem tudtak válaszolni.

A fordulás után sem tudtak mit kezdeni a csapatkapitánnyal, egy távoli ejtéssel már ötgólosra nőtt a magyar előny (8-3), a spanyolokat a harmadszor eredményes Beatriz Ortiz tartotta versenyben (8-4). Horvát újabb találatára is volt válaszuk a budapesti vb-n második ibériaiaknak, ám négy gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a harmadik játékrészben.

A záró felvonásban viszont sikerült egy találatig megközelíteniük Bíró Attila szövetségi kapitány együttesét (9-8). A közel hét és fél perces magyar gólcsendet Garda szakította meg, és bár negyvenegy másodperccel a végső dudaszó előtt újra egy találat volt a különbség, a győzelmet végül nem engedte ki a kezéből a magyar válogatott.

MOL Sportágak
MOL Csapat