Lesz Szolnok-Eger meccs a BL nyolcas döntőjében

2018. június 09. szombat 09:41

A negyeddöntő elvesztése után a helyosztó első körében a Szolnoki Dózsa legyőzte az olasz Bresciát, így az Egerrel játszhat a BL ötödik helyéért.

Vízilabda Bajnokok Ligája, az 5-8. helyért:
AN Brescia (olasz)-Szolnoki Dózsa 7-8 (1-1, 1-2, 2-2, 3-3)
Gólszerzők: Rizzo 3, Muslim 2, N. Presciutti, Bertoli, ill. Zalánki 2, Younger 2, Csuk 2, Bátori, Fülöp

"Az első másodpercig senkinek sem volt kedve a csapatból ehhez a meccshez…" - kezdte értékelését a csapat olimpiai bajnok centere, Kis Gábor. "Csalódottak voltunk, nehezen léptünk túl nem is a Jug elleni vereségen, sokkal inkább azon, hogy nem kerültünk a négy közé. Láttam mindenkin, ha lenne kívánsága, nem azt kívánná, hogy most itt legyen még Genovában. De tudtuk azt is, hogy amikor az első sípszó megszólal, onnantól újra csapat lesz a csapat, újra belehalunk egymásért a vízbe. Akkor vagyunk sportemberek, ha nem adjuk fel ilyen helyzetekben sem. Ahogy kikaptunk a Jug ellen, ahogy kikaptunk a Fradi ellen, úgy ki lehet kapni, még ha kegyetlenül fájó is.”

A Waterpolo.hu helyszíni tudósítója megkérdezte Cseh Sándort, elégedett-e a Brescia elleni, egygólos győzelemmel, mire a szolnoki edző azt válaszolta, "Nem, ezt nem, két-három góllal meg kellett volna nyernünk, de nem számít. A sport ilyen, mindig másnak örül az ember”.

"Érdekes dolog ez. Amikor Bajnokok Ligáját nyerünk, akkor az normális, amikor nem kerülünk négy közé, akkor több helyről hallom, nem tudnak vízilabdázni. Pedig évek óta láthatjuk, az ilyen malőr mindenkivel előfordul, banánhéjon csúsznak el csapatok, Olympiakosz, Barceloneta, Recco, amely majdnem ezúttal is megtette, és csak ötméteresekkel győzte le ezt a Bresciát. Mindent megtettünk, Prlainovics nélkül is hatalmasat küzdöttünk, de elcsúsztunk. De legalább ma győztünk, ennek kell örülni. Nyilván nem annyira, mint ha tegnap lett volna ugyanez… A csapat hajtott, a megbeszéltek szerint okosan játszott, direkt lassítottuk a tempót, a biztonságos védekezésre figyeltünk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Bresciára. Bár hozzá kell tennem, ők sem akartak ennél gyorsabban játszani…”

Szombaton az Egerrel csap össze az 5. helyért a Szolnok, a mérkőzést 17.30-tól rendezik. A BL-döntőben a Pro Recco az Olympiakosszal találkozik.

MOL Sportágak
MOL Csapat