Magyar rangadót játszik a BL-ben a Szolnoki Dózsa

2018. január 24. szerda 11:21

A Bajnokok Ligája-címvédő Szolnoki Dózsa magyar rangadóra készül a vízilabda BL-ben, amelyen tavalyi bajnoki döntős riválisát, az Egert fogadja.

A szolnokiak pontszámukat tekintve holtversenyben az első helyen állnak a 2. csoportban, egyelőre egymás elleni eredménnyel a Spandau vezeti a nyolccsapatos csoportot, de már a berlinieknek is van egy vereségük (attól a Jadrantól kaptak ki, amelyet a Szolnok váratlanul simán söpört le az előző körben).

Az ellenfél ZF Eger a csoport ötödik helyén áll, azaz nagyon kell nekik a győzelem Szolnokon, mert csak az első négy csapat jut a szuperdöntőbe. Az egriek bajnokin még nem találkoztak a Szolnokkal, mert másik csoportban szerepelnek, de a magyar Szuperkupa döntőjében már találkoztak, akkor a Dózsa 7-4-re legyőzte riválisát.

Az említett Szuperkupa-döntő előtt a tavalyi bajnokságban többször is találkoztak a felek. A középszakaszban az Eger egyszer el is kapta a későbbi bajnok Szolnokot, ám a Dózsa a döntőben háromszor is visszavágótt - kétszer Egerben. A szerdai BL-rangadónak is a címvédő fut neki esélyesként.

MOL Sportágak
MOL Csapat