Nagy Viktor: A győzelem ad folyamatos motivációt

2017. december 20. szerda 15:05

A világverő szolnoki pólósok kapusa, Nagy Viktor az év 3. legjobb pólósa lett, de sem az egyéni, sem a csapattal elért díjak nem teszik jóllakottá.

Szerénytelen ütemben gyűjti a különböző trófeákat a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata, amely jelenleg az összes sorozatban címvédő, amiben tavaly elindult. A rengeteg kupa mellett az egyéni elismerésekből is kijut a világverő szolnoki pólósoknak, a total-waterpolo.com szaklap Év Játékosa-szavazása nem meglepő módon erős szolnoki jelenlétet mutatott az élmezőnyben.

A szakma szavazatai alapján az év harmadik legjobb játékosa Nagy Viktor, a szolnokiak magyar válogatott kapusa lett. “Mindig jó érzés, ha elismerik az ember teljesítményét, nekem ráadásul ez az első ilyen elismerésem, úgyhogy nagyon örülök neki” - mondta a MOL-csapatnak a kapus.

Két jelenlegi és egy exszolnoki a legjobb pólósok között

Két magyar, a kapus Nagy Viktor és a balkezes Vámos Márton is bekerült a férfi vízilabdázók álomcsapatába, amelyet a total-waterpolo.com szaklap szavazói állítottak össze. A voksolásban 21 szakember és pólós szerkesztőség vett részt. Öt játékost lehetett megjelölni, és az így kapott pontszámok összesítésével alakult ki a végső sorrend.

A szigorúan szakmai voksoláson Magyarországot Märcz Tamás szövetségi kapitány, Ifj. Cseh Tamás, a bajnoki címvédő szolnokiak edzője, illetve a vlv.hu szerkesztősége képviselte, a szavazás eredményeként végül két és fél szolnoki pólós került az első ötbe. Az év játékosának választott horvát Sandro Sukno mögött a szolnokiak szerb légiósa, Andrija Prlainovic végzett Nagy Viktort megelőzve, a negyedik pedig az a Vámos Márton lett, aki egészen a nyárig a bajnokcsapatot erősítette.

Nem szeretnek, de elismernek

“Minden ilyen elismerés fontos, ez azonban különösen az, hiszen - nyilván nem lebecsülve a szurkolók véleményét - ez a szakma ítélete, ami minden profi sportoló számára a legfontosabb” - folytatta Nagy, majd nevetve hozzátette: “Nekem azért jelent ez többet az átlagosnál, mert… hogy is fogalmazzak… szóval nem én vagyok a kedvenc játékosa az ellenfeleknek. Megvan a magam stílusa, ami nem feltétlenül szimpatikus az ellenfelek számára, pontosan ezért jelent az átlagosnál is többet, hogy ennek ellenére úgy látták, fontos szerepem volt a Szolnok sikereiben.”

Nagy elmondta, a vízilabda természetéből fakad, hogy a sikerekban és a kudarcokban is nagy szerepe van a kapusnak, aki abszolút kulcsszereplője a játéknak, mégis kevés elismerés jut a kapusoknak. “Kapusok ennek ellenére ritkábban kapnak ilyen szakmai elismerést, örülök, hogy az én munkámat elismerték a szakemberek” - tette hozzá a válogatott pólós.

Teljesen kiborul a vereségtől

A szolnokiak brutális formában pólózták végig a 2017-es évet, ennek eredményeként minden sorozatot megnyertek, ahol elindultak, ám Nagy Viktor szerint szó sincs arról, hogy elkényelmesedne a csapat.

 
“Kérdezik tőlem, hogy honnan veszi a motivációt a csapat úgy, hogy mindent megnyert. Őszintén szólva nem is értem a kérdést: számomra maga a győzelem a motiváció. Minden meccset meg akarok nyerni. Azért dolgozunk, hogy a meccseken mindent bele tudjunk adni. Én szerencsés alkat vagyok, mert olyan versenyzőtípusnak tartom magam, aki az edzőmeccseket is vérre menő tétmeccsként fogja fel. És teljesen kiborulok, ha kikapunk.”

HA AZT HISZED, VERHETETLEN VAGY, VÉGED

Nagy elmondta, a nagyszerű eredménysor kötelezi is a csapatot, és szükség is van rá, hogy észnél legyenek a játékosok, mert ellenük mindenki extra motivációval ugrik a medencébe. “Soha nem hiheted el egy meccs előtt, hogy már nyertél. A Szolnok ellen most akkora tűzzel játszik mindenki, hogy ha mi nem teljes koncentrációval készülünk egy meccsre, máris bajba kerülünk” - utalt Nagy a Spandau elleni berlini vereségre.

 
A világklasszis kapus hozzátette, a 2017-es évvel az öt trófea és az egyéni elismerés ellenére sem teljesen elégedett. “Persze a klubszezon maradéktalan volt, de a válogatottal továbbra is a 2013-as év a csúcs, hiszen akkor világbajnoki címet szereztünk, idén pedig elveszítettük a vb-döntőt a horvátok ellen.”
MOL Sportágak
MOL Csapat