Nagy Viktor minden fronton aranyra tör a Szolnokkal

2018. október 03. szerda 18:26

Több változáson is átment a Szolnoki Dózsa csapata, de Nagy Viktor szerint erős csapattal kezdik meg a szezont, és ezt minden sorozatban bizonyítani is fogják.

Szerda este megkezdi a szereplését az új szezonban a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata is. A szolnokiak némileg más alapállásból csapnak a lecsóba, mint egy évvel ezelőtt, hiszen tavaly minden fronton címvédőként indultak neki a szezonnak, idén azonban kicsit más a helyzet. A Szolnok nem jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, és a magyar bajnoki címért is hiába harcolt öldöklő küzdelemben az utolsó pillanatig, így csak a Magyar Kupában címvédő idén.

“Sok minden változott tavaly óta, más lett a csapatunk is, de egy valami ugyanaz: a céljaink. Minden sorozatnak úgy indulunk neki, hogy meg akarjuk nyerni, és amíg versenyben vagyunk, ebből a célból nem vagyunk hajlandóak engedni” - mondta a rá jellemző határozottsággal a csapat kapusa, Nagy Viktor.

Nehéz lesz, de nem lehetetlen

A szolnokiaknál beállt változások ellenére Nagy szerint a csapata erős, és ami még fontosabb, eltökélt. “Most fiatalabb kerettel vágnunk neki az idénynek, de én nem hiszem, hogy ettől kevésbé lennénk esélyesek. Elnézve azt a minőségi munkát, amit a keret beletett a szezonra való felkészülésbe, én egyértelműen optimista vagyok. Erős Szolnok ugrik ma a medencébe, ebben biztos lehet mindenki” - mondta a szerda este, 20:45-kor kezdődő UVSE elleni nyitómeccsről a válogatott kapus.

“Nálunk most nem is csak a keretben beállt változások teszik nehezebbé a dolgunkat, hanem az is, hogy új edzői stáb irányításával készülünk. Bár Zivko Gocicnak sem kell megszoknia a szolnoki légkört, egy új edző időszaka minden körülmények között ismerkedéssel, összecsiszolódással kezdődik. Ránk is ez vár, egy kis időre biztosan szüksége lesz mindenkinek arra, hogy megszokja a közös munkát, de semmi kétségem afelől, hogy amikorra nagyon kell, összeáll a csapat.”

“Nekem most is jó érzéseim vannak a csapattal kapcsolatban, még akkor is, ha fiatalabb, rutintalabb csapattal kezdjük meg a szezont. Abban hiszek, hogy a rengeteg befektetett munka meghozza a gyümölcsét. A célunk az, hogy minden sorozatban az élen végezzünk, és bárki bármit mond, szerintem mindenünk megvan ahhoz, hogy oda is érjünk.”

Fiataloké a terep

Szolnokon idén nagyobb szerepet szánnak a saját nevelésű fiataloknak, ami a tudatos csapatépítés egyik fontos eleme, de vajon nem megy-e az eredmények rovására egy olyan csapatnál, ami az egész világon egyeduralkodó volt még egy évvel ezelőtt.

 
Az utód: Kardos Gergő (Fotó: waterpolo.hu)
 
“Az lenne a cél, hogy egy szolnoki kötődésű játékosokból álló mag jöjjön össze saját nevelésű, vagy fiatalon hozzánk kerülő játékosokból. Én pártolom ezt az utat, és szerintem most ideálisnak mondható a keret összetétele abból a szempontból, hogy a sok fiatal mellett azért vagyunk néhányan, akik már elég komoly nemzetközi rutinnal rendelkezünk” - mondta a 34 éves Nagy Viktor többek között a Gocic kinevezésével csapatkapitánnyá avanzsáló, 36 éves Kis Gáborra utalva.

“Nálunk most hasonló a helyzet, vagyunk néhányan, akiktől sokat tudnak tanulni a fiatalok, és bár most nem sokan sorolnak minket a nagy esélyesek közé, abban bízom, hogy ez menet közben változni fog. Annyit ígérhetek, hogy egy pillanatra sem fogjuk feladni a harcot” - tette hozzá a kapus, aki még két évet biztosan védeni fog, de már a póló utáni életét is egyengeti.

“Pont egy pár héttel ezelőtt kezdtem el fiatal kapusokkal foglalkozni. Úgy érzem, ez a nekem való feladat, vezetőedzőként nem nagyon tudom elképzelni magam. Nem lennék hiteles, úgy pedig nem szeretném csinálni. A kapusoknak viszont talán tudok hasznos tanácsokat adni, és így, hogy már most dolgozom néhánnyal, könnyebb lesz átállni erre az életre, ha eljön a visszavonulás pillanata.”

 
Nagy, kapustársa Szolnokon a világkupa-győztes válogatott hálóőre, Kardos Gergő, így kicsibán már a kapuban is megvalósul a rutinos-fiatal repertoár. “Vele évek óta dolgozunk együtt, és boldog vagyok, hogy a válogatottban is ilyen jól védett. Halljuk mostanában, hogy mennyivel előrébb tartanak csapatok nálunk pólóban, de én ezt nem vagyok hajlandó elfogadni. Ha beugrasz a medencébe, egyenlő félként kell szembenézni minden ellenféllel, az élmezőny ugyanis annyira kiegyenlített, hogy egy meccsen bárki bárkit el tud kapni. Ezt a szellemiséget szeretném mindig viszontlátni úgy a szolnoki, mint a válogatott csapattársaimon” - szögezte le Nagy Viktor. 
MOL Sportágak
MOL Csapat