Nagyarányú győzelemmel kezdték a vb-t a női pólósok

2024. február 04. vasárnap 14:19

Győzelemmel kezdte szereplését a csoportkörben a női vízilabda-válogatott a dohai világbajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a nyitányon Új-Zélandot verte.

Vizes-vb, vízilabda, női torna, csoportkör, 1. forduló:
Magyarország - Új-Zéland 19-8 (5-2, 4-2, 2-1, 8-3)
gólszerzők: Gurisatti 6, Keszthelyi 5, Leiemter, Parkes 2-2, Rybanska, Szilágyi, Garda, Mahieu 1-1, illetve McDowall 4, Gault, Doyle, Milicich, Nicholson 1-1

A szakmai stáb a magyarok 15 fős keretéből Vályi Vandát és Horváth Brigittát nem nevezte az első találkozóra. Az erőviszonyok alapján nem lehetett kérdés, hogy a magyarok győzelemmel kezdik majd a tornát, tavaly nyáron, a fukuokai vb-n 23-5-re diadalmaskodtak riválisuk felett.

Az új-zélandiak ugyan a találkozó elején még egyenlítettek kétgólos hátrányból, de a magyarok gyorsan megtörték a lelkesedésüket és 5-2-vel fordultak, betalált a kilencedik világbajnoki szereplésével világrekorder Keszthelyi Rita is. A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült, elsősorban Gurisatti Gréta villogott, aki a januári Európa-bajnokság csoportkörében a horvátok elleni összecsapáson szenvedett szemsérülést, ami a négy gólja alapján úgy tűnt, hogy már a múlté.

A harmadik negyedben mindkét gárda rendkívül sok hibával játszott, a kapusoknak még csak igazi bravúrt sem kellett bemutatniuk. Mihók Attila időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de így is öt és fél percet kellett várni a játékrész első góljára, amit Garda Krisztina szerzett. A negyed felétől ekkor már Neszmély Boglárka tempózott a magyar kapu előtt Magyari Alda helyett.

Ugyan a találkozó ekkor már eldőlt, az új-zélandiak a záró nyolc percben is többször gondot okoztak a magyaroknak, akik aztán a hajrában "megszórták" riválisukat és magabiztosan nyerték az összecsapást. Figyelmeztető jel volt ugyanakkor, hogy kimondottan sok gólt kaptunk centerből, ráadásul akcióból, ezen javítani kell a negyeddöntőig.

MOL Sportágak
MOL Csapat