Nem bírt a Fradival a Szolnok a Szuperkupa-döntőn

2018. december 23. vasárnap 10:21

A Ferencváros átment Szolnokba: Varga Zsolt csapata, ahogy a Dózsa tavaly, 2018-ban az összes lehetséges trófeát begyűjtötte, köztük a Szolnok elleni Szuperkupával.

Férfi vízilabda Szuperkupa
FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 14-9 (4-2, 5-4, 2-1, 3-2)
gólszerzők: Varga Dé. 4, Sedlmayer, Mitrovic 3-3, Vámos 2, Pohl, Jaksic 1-1, illetve Prlainovic 3, Aleksic 2, Jansik D., Zalánki, Bátori, Angyal 1-1

Remek iramú, eseménydús, hatgólos nyitónegyedet láthatott a közönség. A fővárosiak hetven másodperc elteltével már kettővel vezettek, és ezt a különbséget meg is tartották az első nyolc percben.

A második felvonás elején Vogel Soma, az FTC kapusa mutatott be néhány klasszis védést, de Andrija Prlainovic bombájával szemben tehetetlennek bizonyult. A túloldalon az Eger elleni hétközi Bajnokok Ligája-rangadón négyszer eredményes Sedlmayer Tamás második gólját szerezte. Német Toni elhibázott ziccerét azonnal büntették a Tisza-partiak, Prlainovic egyenlített, majd Milan Aleksic révén fórból a vezetést is megszerezték (5-6).

Vámos Márton emberelőnyből egyenlített, majd Stefan Mitrovic révén pillanatok alatt újra az FTC került előnybe, Sedlmayer pedig képtelen volt hibázni. Nem sokkal a nagyszünet előtt sorozatban negyedik gólját is megszerezte a Ferencváros, Nikola Jaksic lövésével szemben volt tehetetlen Nagy Viktor.

A harmadik negyedet már majdnem döntetlenre hozta le a Szolnok, de Varga Dénes nyolc másodperccel a dudaszó előtt tett arról, hogy ezt a játékrészt is a zöld-fehérek nyerjék, s ezzel gyakorlatilag le is zárta az összecsapást.A zárófelvonásra a legfontosabb kérdés már eldőlt, néhány szép megmozdulás és gyönyörű gól után - különösképpen, miután Mitrovic az önmagának feldobott labdát háttal a kapunak pöccintette be - tapsolhatott a közönség.

MOL Sportágak
MOL Csapat