Nem védheti meg Eb-címét a női vízilabda-válogatott

2018. július 25. szerda 19:06

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott a bronzéremért játszhat az Európa-bajnokságon, mivel a szerdai elődöntőben kikapott Hollandiától.

Európa-bajnokság, nők, elődöntő:
Hollandia-Magyarország 8-7 (2-1, 3-3, 2-1, 1-2)
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Mauss (német), Peris (horvát)
gólszerzők: Van der Sloot, Megens 2-2, Koolhaas, Stomphorst, Sevenich, Rogge 1-1, illetve Illés 2, Keszthelyi, Parkes, Gurisatti, Szücs G., Leimeter 1-1

Magyarország: Gangl - Szilágyi, Parkes, Szücs G., Horváth B., Illés, Keszthelyi, Leimeter - cserék: Gurisatti, Garda, Csabai, Gyöngyössy

Két és fél évvel ezelőtt a belgrádi Európa-bajnokságon kétszer is találkozott a két csapat, a csoportkör nyitányán a hollandok 14-10-re nyertek, a döntőben azonban Bíró Attila együttese 9-7-re bizonyult jobbnak, ezzel kijutott a riói olimpiára, amelyről végül a hollandok lemaradtak. A legutóbbi összecsapásokon ugyanakkor holland sikerek születtek: a világligában otthon 7-6-ra, Budapesten 10-5-re nyertek, míg Rotterdamban felkészülési mérkőzésen július elején 10-6-ra győztek.

A belgrádi fináléhoz képest mindkét csapat alaposan kicserélődött, a magyaroknál hat, a hollandoknál hét olyan játékos ugrott vízbe, akik a szerbiai kontinensviadalon is képviselték hazájukat. Bíró Attila a himnuszok után még egy bíztató pacsit adhatott tanítványainak és kollegáinak, ezt követően azonban eltiltása miatt a LEN egyik alkalmazottja erélyesen a lelátóra parancsolta a kapitányt.

Bíró Attila együttese végig kiélezett és rendkívül izgalmas csatában maradt alul. A mieink a rutintalanságukból adódó hibák miatt szinte végig hátrányban voltak, de remekül küzdöttek, és az utolsó pillanatig szorossá tudták tenni a mérkőzést, amit végül egy góllal a hollandok nyertek meg. A magyarok a házigazda spanyol és a görög válogatott 18.30 órakor kezdődő összecsapásának vesztesével játszanak a bronzmérkőzésen, amelyet pénteken 20.30-tól rendeznek.

MOL Sportágak
MOL Csapat