Óriási hajrával mentett pontot az éllovastól az OSC

2023. március 21. kedd 21:29

Az OSC bravúros, 14-14-es döntetlent ért el az éllovas olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 10. fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Genesys OSC Újbuda-Brescia (olasz) 14-14 (1-3, 4-5, 4-5, 5-1)
a magyar csapat gólszerzői: Burián 4, Angyal, Vigvári Vi., Manhercz 3-3, Salamon 1

Nem az újbudai együttes volt a találkozó favoritja, hiszen Varga Dániel csapata legutóbbi öt mérkőzéséből egy döntetlen mellett négyet elveszített, míg a Brescia a B csoport éllovasaként érkezett Budapestre.

Egészen a zárónegyedig úgy tűnt, hogy a legutóbbi kiírásban negyedik olasz csapat - amelyet a belgrádi nyolcas döntő bronzmeccsén a Ferencváros győzött le - a papírformát érvényesítve simán diadalmaskodik, az OSC azonban a negyedik negyed első bő négy és fél perce alatt eltüntette a két csapat közötti négygólos különbséget, Burián egészen távolról egalizált (13-13).

Az olaszok Di Somma révén emberelőnyből egy majd egy negyeden át tartó gólcsendet megtörve kerültek előnybe 73 másodperccel a vége előtt, de a túloldalon Burián lövése - szintén előnyből - éppen csak befért a rövidbe, ezzel alakult ki a végeredmény. Varga Dániel együttese a következő fordulóban, április 4-én a spanyol Sabadell vendége lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat