Simán verte a vb-bronzérmest a női pólóválogatott

2018. január 29. hétfő 21:23

A magyar női vízilabda-válogatott hazai pályán magabiztos játékkal, 12-9-re legyőzte az oroszokat a világliga harmadik fordulójában.

Női világliga, 3. forduló:
Magyarország-Oroszország 12-9 (4-1, 3-2, 3-4, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 3, Máté, Horváth B., 2-2, Szücs G., Garda, Gyöngyössy, Leimeter, Keszthelyi 1-1

Fantasztikusan kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, amely egy hollandiai vereség után a spanyolok legyőzésével folytatta a sorozatot: a bekk Máté Zsuzsanna két szép akciógóllal köszönt be az olimpiai- és világbajnoki bronzérmes oroszoknak. A vendégek kapura lövésig sem jutottak el, a magyaroknak viszont minden bejött, Szücs Gabriella és Garda Krisztina is nagy gólt lőtt. Az oroszok a negyed közepén megúszásból szépítettek.

 
MTI
 
A második negyedben az oroszok rendezték soraikat, és két gyors góllal jelezték, nem adják fel. A magyarok Szilágyi Dorottya góljával, majd Horváth Brigitta találatával azonban gyorsan visszaállították a megnyugtató különbséget.
 
 
A harmadik negyedben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, az oroszok végül egy találatot faragtak le a hátrányukból, ami így is háromgólos maradt. A vendégek a harmadik harmadban a hitüket is elveszítették, az utolsó percekben már csak az eredmény kozmetikázására törekedtek.
 
A válogatott kedden Voloszba utazik, s csütörtöktől sorrendben Olaszország, Németország, Görögország és Izrael ellen vív selejtezőt az Európai Úszó Szövetség (LEN) új sorozatában, az Európa Kupában.
MOL Sportágak
MOL Csapat