Szép kihívás: öt BEK/BL-győztes a Szolnok csoportjában

2018. október 11. csütörtök 13:45

Kialakult a vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének mezőnye, a szolnokiak nem kevesebb, mint (őket is beleértve) öt korábbi győztessel osztoznak a B-csoporton.

"Alapból négy korábbi BL/BEK- győztes került a LEN Bajnokok Ligája B-csoportjába. Az előző három kiírás bajnokai− Olympiakosz Pireusz, Szolnoki Dózsa, Jug Dubrovnik− mellett a hétszeres győztes Mladost Zagreb. A szerda esti visszavágók után az is kiderült, hogy lesz még egy koronázott tagja a nyolcasnak. A horvát Jadran Split ugyanis 6-6-ot játszott a Jadran Herceg Novi vendégeként, és mivel az odavágón 11-9-re nyert, így bebocsátást nyert az elitklubba" - olvasható a szolnokiak honlapján.

A Szolnoki Dózsa október 17-én a Bajnokok Ligája családjába több mint két évtized után visszatérő Split ellen kezdi a csoportkört a Vízilabda Arénában. A csoport másik kiadó helyére a Verona pályázott igencsak jó esélyekkel, hiszen az odavágón idegenben 10-6-ra győzte le a Strasbourgot, és a szerdai visszavágón sem kegyelmezett: 16-6- ra nyert. A Veronával a második fordulóban, november harmadikán játszik a Dózsa, idegenben.

A csapat világklasszis kapusát, Nagy Viktort nemrég kifaggattuk a csapat idei céljait illetően, és nem okozott csalódást a mindig maximalista kapus: 

Nagy Viktor minden fronton aranyra tör a Szolnokkal

Szerda este megkezdi a szereplését az új szezonban a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata is. A szolnokiak némileg más alapállásból csapnak a lecsóba, mint egy évvel ezelőtt, hiszen tavaly minden fronton címvédőként indultak neki a szezonnak, idén azonban kicsit más a helyzet.

A teljes program:

1. forduló, október 17., szerda: Szolnok-Jadran Split
2. forduló, november 3., szombat: Verona-Szolnok
3. forduló, november 21., szerda: Jug Dubrovnik-Szolnok
4. forduló, december 5., szerda: Spandau-Szolnok
5. forduló: december 19., szerda: Szolnok-Olympiakosz
6. forduló: 2019. január 9., szerda: Szolnok-Hannover
7. forduló, január 23., szerda: Szolnok-Mladost Zágráb
8. forduló, február 6., szerda: Mladost Zágráb-Szolnok
9. forduló, február 27., szerda: Hannover-Szolnok
10. forduló, március 16., szombat: Olympiakosz-Szolnok
11. forduló, március 27., szerda: Szolnok-Spandau
12. forduló, április 13., szombat: Spandau-Olympiakosz
13. forduló, április 23., kedd: Jug Dubrovnik-Jadran Split
14. forduló, május 15., szerda: Jadran Split-Szolnok

A csoportból csak három csapat juthat a Hannoverben rendezendő Final 8-be, lévén a német csapat rendezőként alanyi jogon ott van a nyolcas döntőben.

MOL Sportágak
MOL Csapat