Szoros meccsen győzte le a spanyolokat a pólóválogatott

2018. január 16. kedd 22:05

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra legyőzte a spanyolokat Hódmezővásárhelyen a világliga harmadik fordulójában.

Férfi világliga, C csoport, 3. forduló:
Magyarország-Spanyolország 9-8 (2-2, 3-2, 3-3, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz, Vámos, Zalánki 2-2, Török, Bátori, Bedő 1-1

A találkozó előtt a háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső emlékére domborművet és emlékfalat avattak az uszodában. A Hódmezővásárhelyen rendezett összecsapáson a csoport két veretlen csapata találkozott egymással, a magyarok vendégeként, addig a spanyolok otthon győzték le korábban a hollandokat.

Telt ház fogadta a két válogatottat, ami nem meglepő, ugyanis a hazai medencében elért világbajnoki ezüstérem óta először játszhatott saját közönsége előtt Märcz Tamás együttese.

A spanyolok csak előnyből veszélyesek

A nyitónegyedben ugyan két akciógólt lőttek a hazaiak, a spanyolok azonban mindkét emberelőnyüket kihasználták. A magyarok részéről az mindenképpen bizakodásra adott okot, hogy a vendégek egyenlő létszámban nem jelentettek komoly veszélyt a belázasodott Nagy Viktort helyettesítő Vogel Soma kapujára.

 
Hasonlóan alakult a folytatás is: a spanyolok remek emberelőnyös figuráikkal tartották a lépést, Vámos Márton "dudaszós" góljával azonban magyar előnnyel érkeztek a felek a nagyszünethez.

A harmadik negyedben a spanyolok folytatták hibátlan sorozatukat, ami az előnyök kihasználását illeti, és átvették a vezetést, de Zalánki Gergő szabaddobásból gyorsan egyenlített. Két perccel a játékrész vége előtt hibáztak először előnyben a spanyolok, a túloldalon viszont a Mezei Tamás által kiharcolt előnyt Bátori Bence kapásgóllal büntette. A negyed vége előtt a spanyolok egy kettős előnyt is elkapkodtak, így egygólos magyar előnnyel vágtak neki a csapatok a hajrának.

A lefújásig szoros maradt a rangadó

A negyedik negyedet Jansik Szilárd gyönyörű csele után Bedő Krisztián gólja vezette fel, így először a mérkőzésen kétgólos különbség alakult ki. A magyaroknak lett volna lehetőségük lezárni a mérkőzést, de hibáztak, majd hátul kissé elaludtak, ezt kihasználva a spanyolok szűk két perccel a vége előtt egyenlítettek. Egy perc volt hátra, amikor újabb emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a magyar válogatott, a spanyolok az egyenlítésért támadhattak, de Erdélyi labdaszerzése eldöntötte a mérkőzést.

A csoport következő fordulójában a magyarok szabadnaposak lesznek, majd március 20-án a hollandokat látják vendégül. A férfiaknál a Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

MOL Sportágak
MOL Csapat