Tornagyőzelemmel hangolt az Eb-re a pólóválogatott

2018. július 08. vasárnap 11:51

Megnyerte a Benu Kupát az Eb-re készülő férfi vízilabda-válogatott, miután a zárómérkőzésen ötméteresekkel legyőzte Ausztráliát.

Benu Kupa, 3. forduló:
Magyarország-Ausztrália 8-8 (2-2, 2-1, 3-3, 1-2), ötméteresekkel: 4-3
magyar gólszerzők: Kovács 3, Manhercz, Vámos, Mezei, Jansik, Erdélyi 1-1

A döntőben három gólt szerző Kovács Gergő értékesítette a győztes ötméterest. A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett torna volt az utolsó felkészülési állomás az egy hét múlva rajtoló barcelonai Eb előtt.

„Küzdelmes mérkőzés volt, pontosan olyan, mint amilyenre számítottunk. Éreztem, hogy nem lesz sima meccs, láttam az ausztrálokon, hogy jó formában vannak és a végletekig küzdeni fognak, hogy megszerezzék a BENU-kupát - hiszen hozzánk hasonlóan ők is két meccset nyertek -, és szépen fejezzék be a tornát. Voltak jó helyzeteink, melyeket jól ki is használtunk, mégis visszajöttek a meccs közepén, nem tudtuk leszakítani őket" - mondta Märcz Tamás kapitány a Waterpolo.hu-nak.

A jövő szombaton kezdődő Európa-bajnokság csoportkörében Grúzia, Németország és Olaszország lesz Märcz Tamás szövetségi kapitány válogatottjának ellenfele. A magyarok először július 16-án szállnak medencébe.

A nap másik mérkőzésén:
Egyesült Államok-Románia 12-1 (2-0, 3-0, 3-1, 4-0)

csütörtökön játszották:
Magyarország-Románia 11-8
Ausztrália-Egyesült Államok 10-9

pénteken játszották:
Magyarország-Egyesült Államok 9-7
Ausztrália-Románia 9-7

A végeredmény: 1. Magyarország 8 pont, 2. Ausztrália 7, 3. Egyesült Államok 3, 4. Románia 0

MOL Sportágak
MOL Csapat