Tovább menetel Varga Dani csapágyasra hajtott OSC-je

2021. november 30. kedd 09:22

Az elmúlt napokban a bajnoksában, mostantól a nemzetközi porondon várnak csúcsrangadók az OSC-re. Varga Daninak már csak a koncentrációt kell fenntartania, és minden rendben lesz.

A szezon talán legsűrűbb időszakát éli a Genesys OSC ezekben a napokban, ráadásul úgy, hogy talán egész Európában nem találni olyan csapatot, amely annyi meccset játszott, mint Varga Dani csapata. Az újbudaiak hazai és kontinentális kötelezettségei zsinórban szállítják a rangadókat, és a napokban eljött az első bajnoki vereség is - utóbbi azért nagy szó, mert a Szolnok elleni tavalyi bajnoki döntő óta ilyesmi nem fordult elő a csapattal.

Az OSC a Ferencváros otthonában kapott ki óriási csatában, előtte döntetlent játszott a Vasassal, illetve a Bajnokok Ligájában a Hannoverrel. Három meccs, két pont, és Varga Dani is azon kapta magát, hogy szokásától eltérően olyan meccseken mereng, amiket már lefújtak.

“Azon gondolokodom, szereztünk-e két pontot, vagy elveszítettünk hetet, mert valamilyen formában mindkettő igaz. "Lehetne sorolni a kibúvókat, sérülteket, eltiltottakat, vagy hivatkozhatnánk a rendkívüli meccsterhelésre, de egyáltalán nem élem meg kudarcnak ezeket a meccseket. A feladatot látom bennük” - mondta a MOL Csapatnak az egykori világklasszis.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Sok pozitívumot is fel tudnék sorolni, taktikailag nagyon jól felkészültünk a Fradira, iramban is bírtuk a meccset, ezért szó sincs arról, hogy nagy bajok lennének. Talán a koncentráció volt az, ami egy kicsit alacsonyabb volt annál, mint amit egy ilyen rangadó megnyerése megkövetelt volna” - emelte ki Dani.

A hajrá sosem unalmas

Az egyszerű axióma, hogy a topcsapatok egymás elleni meccsei általában a hajrában dőlnek el, de az OSC ezt is maximumra pörgeti. A Hannover ellen a győzelem csúszott ki a lefújás előtt nem sokkal még magabiztosan vezető újbudaiak kezéből, a Vasas ellen viszont komoly hátrányt dolgozott le a csapat a pontszerzésért. Az egy pontra a BL-címvédő Ferencváros ellen is megvolt az esély, de az OSC egyszerűen nem bírt a parádés napot kifogó Vogel Somával.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Nem is csak arról van szó, hogy ha kicsi a csapatok közti különbség, az mindig szoros végjátékot ígér, hanem arról is, hogy napjaink felgyorsult vízilabdájában 2-3, sőt akár négy gól sem számít behozhatatlan előnynek. Van, amikor az ember úgy érzi, elveszített két pontot, és van olyan is, hogy megnyer egyet."Elégedettek nyilván nem lehetünk a három meccsen szerzett két ponttal, de elnézve az ellenfelek játékerejét, azt gondolom, a csalódottság inkább annak köszönhető, hogy nagyon magasra raktuk a lécet saját magunknak.”

“Ha most azon kezdenénk sopánkodni, hogy milyen nehéz volt az elmúlt hét, vagy milyen nehéz lesz a következő, akkor nem a jelenben élnénk, ez pedig hiba. Jó úton járunk, haladunk előre, erős csapat vagyunk, és ha a koncentrációnk megfelelő, a világ legjobb csapataival is álljuk a versenyt” - mondta Dani, majd arra is válaszolt, miben volt tetten érhető a koncentráció visszaesése. “Elsősorban az emberelőnyök kihasználásában, illetve abban, hogy relatíve sok olcsó gólt engedélyeztünk.”

Teher alatt nő a pálma

A színmagyar csapatnak nemcsak sok, de nehéz meccse is van idén, hiszen a sorsolás sem engedi lazítani Daniékat. Remek példa erre a Magyar Kupa, ahol már a négyes döntőbe jutásért is klassziscsapatot kellett kiejtenie az OSC-nek, amely alaposan megszenvedett a BVSC-vel, az odavágót el is veszítette.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Nemcsak elveszítettük, de a párharcból hátralévő hat negyedben minden erőnkre szükségünk volt, hogy az első két negyedben összeszedett hátrányt le tudjuk dolgozni. Nem a legegyszerűbb úton megyünk előre, az biztos, de a tanulási folyamatnak az is része, hogy a játékosok is látják: hiába vagy esélyes, a győzelemhez 100 százalékot kell kiadnod magadból.”

A magyar elit után jön a nemzetközi

Miután a magyar élcsapatokkal letudta a rangadóit, most a Bajnokok Ligájában csap bele a lecsóba az OSC: egymás után jönnek a BL-csoport nagyágyúi, először a Marseille, aztán a Pro Recco, végül a Jug Dubrovnik következik Európában.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Kétféleképpen lehet nézni a továbbjutási esélyeket” - vett mély levegőt a csoport második helyén álló csapat vezetőedzője. “Nézhetjük azt, hogy kit kell magunk mögött tartanunk, és azt, hogy ki ellen fér bele esetleg egy vereség. Papíron a Recco, a Marseille és a Jug is erősebb csapat nálunk, ám ez természetesen nem jelenti azt, hogy verhetetlenek lennének. Mi legalábbis úgy készülünk, hogy legyőzzük őket” - tette hozzá Dani mosolyogva.

“Négy csapat jut tovább, úgy gondolom, ötnél jobbak vagyunk, és képesek vagyunk megverni a sztárcsapatokat is. "Csak az a különbség, hogy ellenük nem tudom elvárásként a csapat elé támasztani a győzelmet, de ha tovább akarunk jutni, pontokat kell elvennünk tőlük is. A csapatot képesnek tartom a feladatra” - szögezte le Dani.

MOL Sportágak
MOL Csapat