Újabb címvédésnek fut neki a Szolnoki Dózsa

2018. június 07. csütörtök 10:41

A magyar bajnoki címét nem tudta megvédeni, és a Bajnokok Ligájában is brutális feladat vár a szolnoki pólósokra. Már az elődöntőért a tavalyi döntős jön.

"Furcsa ez, mert úgy tudom, pont holnap lesz két éve, 2016 májusa óta minden nemzetközi, hazai sorozatot, kupát, döntőt megnyertünk. Tudtuk, hogy egyszer vége lesz, és azt is tudtuk, hogy nagyon rossz érzés lesz" - mondta a heroikus csatában elveszített bajnoki döntő után Cseh Sándor, aki már a lefújás után elkezdte emésztgetni a szokatlan érzést, hogy jövőre már biztosan lesz egy sorozat, amiben nem lesz címvédő a Szolnoki Dózsa.

Hogy lesz-e még egy, az hamarosan kiderül, hiszen a hazai klubszezon lezárása után a Szolnok a Bajnokok Ligája-címének megvédéséért utazik Genovába, ahol egyből a negyeddöntőben összefut tavalyi döntős ellenfelével, a Jug Dubrovnikkal.

 
A tavalyi döntő utolsó pillanata (Fotó: M4sport)
 
„Most is egy nagyon erős csapat a Jug. A távozó Perrone kifejezetten egy irányító játékos volt náluk, és olyan játékosok jöttek a helyükbe, akik inkább a gépezetben vannak benne. Nyilván azért így is nagyon sok és meghatározó és jó játékosuk van.

Tulajdonképpen a világbajnok horvát csapatnak a nagy része az itt játszik a Dubrovnikban, és csapatként nagyon jól funkcionálnak, nagyon gyorsak, gyors játékosaik vannak, nagyon jó a védekezésük. Főleg, ha a Bijacnak jó napja van” - mondta Cseh Sándor a klub honlapjának.

"Nagyon kemény meccs lesz, az biztos. Ami nagyon fontos, az az, hogy mi úgy szálljunk be a vízbe, hogy mindenki 100 %-osan adjon mindent a csapatért. Hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt meglátjuk a meccs után. Szerintem, ha úgy megyünk a vízbe és úgy játszunk, akkor esélyesek vagyunk a továbbjutásra" - tette hozzá Zsivko Gocics.

Aztán jön csak a neheze

Ha összejön a horvátok elleni győzelem, a szolnokiakra - vélhetően - nem kisebb ellenfél vár, mint a hazai pályán játszó sztárcsapat, a Pro Recco (a színolasz negyeddöntőben a Bresciával játszanak). "Az lenne a legnagyobb hiba, ha most azt csinálnánk, hogy úgy megyünk ki, hogy jaj, meg kell védeni a címet, vagy meg akarjuk védeni a címet. Úgyhogy ez a legfontosabb, hogy nyerjük meg a Jug-meccset. És hogyha ezt megnyerjük, akkor majd Sanyi felkészíti a csapatot, majd biztos egész éjszaka videózni fog az ellenfelünkről. Nagyon szeretném, hogyha a Reccóval játszanánk a következő meccset, vagy annak a mérkőzésnek a győztesével. "De valljuk meg, a Recco hazai pályán nagyon nagy erőt képvisel, de legyünk ott!” - mondta Kis Gábor, a csapat olimpiai bajnok.

 
A BL-győztes szolnokiak
 
„Hullámzó szezonunk volt, ami érthető, hiszen öt minőségi játékos távozott a tavalyi szezon után. Ezek után nem is számítottunk arra igazán, hogy ismét ott leszünk a BL végjátékában, de sikerült elérnünk egy olyan szintet, ami ezt lehetővé tette. Miután otthon mindent megnyertünk, bármi is lesz Genovában, elégedettek vagyunk” – fogalmazott Vjekoslav Kobescak, a Jug vezetőedzője, aki hozzátette: nagyon fáradtak a játékosok a hosszú szezon után.

A Szolnok mérkőzését 19 órától élőben közvetíti az M4Sport, de már előtte is lesz egy magyar érdekeltségű összecsapás: az Eger a Barcelonettával csap össze. Mivel a két csapatunk külön ágon szerepel, akár összejöhet egy színmagyar BL-döntő is, de addig még sok mindennek kell stimmelnie. A finálét mindenesetre szombaton, 20.30-kor rendezik.

MOL Sportágak
MOL Csapat