Újabb döntetlenjével egyre nagyobb bajban a Szolnok

2019. január 09. szerda 21:42

A Szolnok hazai medencében 10-10-es döntetlent játszott a német Waspo Hannoverrel a vízilabda BL csoportküzdelmeinek 6. fordulójában. Egyre távolodik a nyolcas döntő.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Szolnoki Dózsa-Waspo Hannover (német) 10-10 (2-1, 1-2, 4-3, 3-4)
a magyar csapat gólszerzői: Pralinovic, Zalánki 3-3, Jansik D., Lazic, Rasovic, Angyal D. 1

Mivel a Hannover részvétele házigazdaként biztos, ebből a csoportból csak három csapat jut a nyolcas döntőbe. Ezért a 2017-es bajnok Szolnok számára rendkívül fontos volt ez az összecsapás, ugyanis az ötödik helyen állt. A németek a csoport utolsó helyezettjeként várták a találkozót, ugyanakkor több szoros meccset is játszottak, így nem lehetett biztos venni a sikert.

A vendégek igazolták is szívósságukat, a nagyszünetben 3-3 állt az eredményjelzőn, a harmadik negyed közepére pedig meglepetésre két góllal elléptek. Ez ébresztőt jelentett a szolnokiak számára, és az olimpiai bajnok szerb Andrija Pralinovic vezetésével kevesebb mint két perc alatt fordítottak.

A zárófelvonás elején Nagy Viktor védett fontos pillanatban egy ziccert, a túloldalon pedig Dorde Lazic csavarása vánszorgott át a képzeletbeli gólvonalon. A vendégek egy szépen végigvitt emberelőnyös figura végén csökkentették a különbséget, majd - ugyancsak fórból - egyenlítettek. A Szolnok szintén létszámfölényből került újra előnybe, de Alekszandar Radovic rendkívül messziről bombázott a magyar kapuba.

Egy perccel a vége előtt Angyal Dániel fórból közvetlen közelről húzott a hálóba, de a játékvezetők megadták a lehetőséget a Hannovernek is, amely élt vele. Az utolsó lövést Pralinovic eresztette el, de célt tévesztett, a német csapat pedig már nem is akart visszatámadni, megelégedett a döntetlennel.

MOL Sportágak
MOL Csapat