Újabb vereség, a 7. helyért játszanak a férfi pólósok

2018. július 26. csütörtök 19:10

A férfi vízilabda-válogatott kikapott Montenegrótól az Európa-bajnokság csütörtöki mérkőzésén, így szombaton a hetedik helyért játszhat.

Európa-bajnokság, férfiak, az 5-8 helyért:
Montenegró-Magyarország 7-6 (2-1, 2-1, 2-2, 1-2)
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Buch (spanyol)
gólszerzők: A. Radovic 3, D. Radovic 2, Ivovic, Brguljan 1-1, illetve Zalánki 2, Manhercz, Kovács G., Vámos, Angyal 1-1

Magyarország: Nagy V. - Zalánki, Jansik D., Vámos, Erdélyi, Manhercz, Bedő - cserék: Mezei, Bátori, Kovács G., Angyal, Pohl

Történelmi győzelemre készült a magyar válogatott, Európa-bajnokságon ugyanis még nem nyert Montenegró legjobbjai ellen, a két csapat mindhárom egymás elleni Eb-összecsapásán - legutóbb két és fél évvel ezelőtt a belgrádi elődöntőben - a délszláv együttes diadalmaskodott.

A mérkőzés nagy csatát hozott, Montenegró gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a magyarok pedig ellépni nem engedték ugyan ellenfelüket, de egyenlíteniük sem sikerült. A hajrában többször is volt labdája az egyenlítéshez a magyaroknak, de végül nem sikerült, így a 7. helyért játszhat csak a magyar válogatott.

Märcz Tamás együttes a görög-orosz párharc vesztesével találkozik majd 16.45-től. A magyar férfiválogatott az Eb-k történetében hetediknél csak egyszer végzett rosszabb helyen, amikor 1989-ben Bonnban kilencedikként zárt.

MOL Sportágak
MOL Csapat