Varga Dani: Egyre közelebb vagyunk a Ferencvároshoz

2023. január 20. péntek 10:27

Heroikus csatában, egy góllal kikapott a címvédő FTC-től a Genesys-OSC, de Varga Dani igyekszik a pozitívumokra koncentrálni, mert nem ez volt az OSC legfontosabb meccse januárban.

A tavalyi bajnoki döntőben nem könnyen, de elég magabiztosan verte az OSC-t a Ferencváros. Aztán a kupadöntőben már a Fradinak kellett a végén kapaszkodnia, hogy legyőzze az újbudaiakat. A legutóbbi bajnoki fordulóban pedig alig fél perccel a vége előtt - a világklasszis teljesítményét megkoronázó - Varga Dumi góljával győzte le. Mondjuk ki, amit ki kell.

“Igen, egyre közelebb vagyunk a Fradihoz” - mondta a MOL Csapatnak Varga Dani, aki azt is elárulta, hogy megölelte a rangadó után a mérkőzést öt góljával szinte egymaga eldöntő öccsét.

“Az volt a célunk, hogy legyőzzük a Ferencvárost, ám egyúttal az is, hogy a végeredménytől függetlenül jelezzük az ellenfelünknek, hogy közeledünk, és soha nem mehet ellenünk biztosra. Úgy érzem, ez sikerült, pedig nem ez volt a legfontosabb meccsünk a Fradi ellen, fogunk még játszani a BL-ben is, és reményeim szerint a bajnokság kieséses szakaszában is.”

Túl van lihegve a Fradi-kérdés

Nemcsak a magyar csapatok, a nemzetközi elit tagjai sem nyerni járnak a Ferencváros otthonába, így semmiféle tragédia nem történt azzal, hogy az OSC egyetlen gólocskával kikapott a Komjádiban. Dani szerint pedig hiába volt a két veretlen csapat csúcsrangadója, lesznek fontosabb meccsei az OSC-nek a következő hetekben.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Megértem, hogy a közvélemény szemében ez a meccs volt a fókuszban, de előttünk most egy Jug Dubrovnik-Szolnok-Vasas sorozat van, és ezt jóval fontosabbnak érzem az OSC szezonjának szempontjából, mint a Fradi elleni rangadót. Nem akarom bagatellizálni egy esetleges győzelem hatását a csapatom önbizalmára, de kikaptunk, így ez sem téma.”

“A Ferencváros elleni meccsekből azt a tényt visszük magunkkal, hogy a legutóbbi két meccsünk az utolsó fél percben dőlt el."Ott még nem tartunk, hogy favoritként ugorjunk a medencébe a Fradi ellen, de a meccs képével a kupadöntőben és a bajnokin is nagyjából elégedett voltam.”

Az extraklasszisok döntenek

Amikor a MOL új életet lehelt a tetszhalott újbudai pólócsapatba, a többi szponzorral együtt csak egy kérése volt: hogy az OSC-t csak magyar játékosok alkossák. Varga Dani nagy lelkesedéssel sorakozott fel a projekt mögött, de azt sem tagadja, hogy sportemberként mindig győzni akar, és ez a mostani körülmények közepette erős hegymenet.

 
Fotó: Waterpolo.hu
 

“Ez a vállalás rendkívül szimpatikus volt számomra, és egy pillanatig sem szeretnék panaszkodni, mert nagyon szeretek az OSC edzőjének lenni. Az ugyanakkor tényszerűen leszögezhető, hogy ha lenne 2-3 légiósunk, erősebbek lehetnénk, és talán az is előfordulhatna, hogy esélyesként kezdünk meg egy Ferencváros elleni meccset.”

“Amíg a két csapat lehetőségei között ilyen különbségek vannak, addig mindig a Fradi lesz a favorit. "Ám ez nem jelenti azt, hogy mindig nyerni is fog, mert a különbség egyre kisebb, jövünk fel, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan eljön a pillanat, amikor legyőzzük őket. Talán egy még fontosabb meccsen, mint amilyen a legutóbbi volt” - tette hozzá mosolyogva Dani.

Erőltetett menetben

Az OSC természetesen nevelőklub is, így semmi meglepő nincs abban, hogy Varga Dani jó néhány játékosát kénytelen nélkülözni, amikor válogatott összetartás van. Ez egyrészt büszkeség a fiatal szakembernek, ám közben probléma is, hiszen a januári, brutális meccsterhelésre jobb lett volna teljes kerettel készülni.

 
Fotó: Waterpolo.hu
 

“A válogatott edzőtáborában egészen más jellegű munkát végeztek a játékosaim, mint amit én terveztem, így bizonyos szempontból kontraproduktív volt ez az időszak. Az, hogy három fronton küzdünk, és még ott vannak a válogatott összetartások is, alapjaiban változtatja meg az edzéseink mennyiségét, milyenségét és fókuszát, sőt az ilyen terhelés mellett előtérbe kerülnek a játékosok kvalitásai is. Nem a pólótudásuk, hanem a mentális erejük, az eltökéltségük, a sportemberi magatartásuk.”

“Nyolc héten át játszunk szerda-szombat ritmusban, annyi a meccs, hogy képtelenség csúcsformában végigjátszani ezt az időszakot."Nekünk az a célunk, és edzőként az a felelősségem, hogy akkor legyünk a legjobbak, amikor a legfontosabb meccseink következnek” - tette hozzá elszántan Dani.

Címlapkép: FTC Vízilabda/Facebook

MOL Sportágak
MOL Csapat