Varga Dani: Ők a bajnokok, de nekem van a legjobb csapatom

2021. május 22. szombat 17:43

Ezt mondta az OSC vezetőedzője, miután a Szolnok megnyerte a döntő második meccsét, ezzel megszerezte a bajnoki címet a nagyszerűen küzdő újbudaiak előtt.

férfi vízilabda obI., döntő, 2. mérkőzés:
OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 13-14 (5-5, 3-1, 2-5, 3-3)
gólszerzők: Manhercz, Hárai, Salamon 3-3, Erdélyi 2, Burián, Várnai 1-1, illetve Filipovic, Angyal 3-3, Nagy Á., Drasovic 2-2, Kovács G., Schmölcz , Jansik D., Konarik 1-1
Az első meccset 18-10-re megnyerő Szolnok 2-0-ra nyerte a döntőt.

Mindkét oldalon kihagyott emberelőnyökkel indult az összecsapás, majd a gólok sorát egy hatalmas bombával vendég oldalról Nagy Ádám nyitotta meg, de Erdélyi Balázs gyorsan válaszolt. A Szolnok némi szerencsével két góllal elhúzott és Burián Gergely ugyan ötösből szépített, Filip Filipovic a döntő addigi legszebb találatával - egy csodálatos kapás ejtéssel - visszaállította a különbséget. A középkedzés után Erdélyi szépített, de az első mérkőzésen öt gólt szerző Angyal Dániel egy kipattanót értékesítve betalált. A kapusok nem igazán tudtak hozzászólni a meccshez, Salamon Ferenc duplájával pedig egyenlített az OSC.

A második negyedben a fővárosi csapat rendezte a védekezését, támadásban pedig Manhercz Krisztián és Hárai Balázs villanásainak köszönhetően hárommal meglépett, Angyal a negyed végén kozmetikázott. A harmadik felvonásban Jansik Dávid is feliratkozott a szolnoki gólszerzők közé, találatára Várnai Kristóf fantasztikus kapufás góllal válaszolt. A játékosok szebbnél szebb gólokat lőttek, így Filipovic két távoli bombája is szépségdíjas volt. Az újabb fordulatok után a Szolnok egygólos előnnyel kezdhette meg a zárófelvonást.

Elképesztő peches góllal bukott el az OSC

Ennek elején Manhercz kettős előnyből egyenlített, de Radomir Drasovic révén ismét a vendégek vezettek. Hárai centerből megint egyenlített, a túloldalon viszont Konarik Ákos értékesített egy fórt. Nem sokáig vezetett a Szolnok, ezúttal Salamon jelentkezett egy óriási góllal.

Az utolsó két percben mindkét csapat megkapta a maga emberelőnyét - az OSC kettőt is -, de csak a Szolnok használta ki a magáét: Angyal gólja egy kapufáról visszapattanó lövésből, Lévai Márton tarkójáról a hálóba pattanva született, ez azonban bajnoki címet ért a Tisza-partiaknak.

A címben látható mondatot Varga Dani mondta a meccs után az M4 Sportnak. Az egy éve a létéért küzdő OSC újjászületésű utáni első évében két ezüstérmet nyert, egyet a magyar bajnokságban, egyet az Eurokupában, ezzel minden várakozást felülmúlt a színmagyar kerettel rendelkező újbudai csapat. 

MOL Sportágak
MOL Csapat