Varga Daninak fájna, ha nem jönne a bravúr az OSC-től

2022. március 31. csütörtök 09:27

A verőhiba akkor is fáj, ha nagyon magasan van a léc - mondta Varga Dani, aki rendkívül komoly bravúrok küszöbére kormányozta az OSC-t itthon és Európában is.

“Akikkel a szezon hátralévő részében találkozunk, mindent tudnak a vízilabdáról” - mondta Varga Dani, a Genesys OSC vezetőedzője a MOL Csapatnak az újbudaiak szezonbefutójával kapcsolatban.

 
Fotó: Genesys OSC Waterpolo
 

Dani és fiai éppen Marseille-ből voltak úton hazafelé, amikor beszéltünk, és ezzel már azt is elmondtuk, hogy az OSC nagyon is benne van már a szezonvégi hajrá sűrűjében. A francia sztárcsapat elleni meccs előtt néhány nappal a Szolnokkal csörtézett az OSC a magyar bajnokságban, azaz igencsak rágós falatokkal kezdődött meg a véghajrá felvezetése.

Nem kifogásokat, megoldásokat keres

A fent említett két meccs nem sikerült tökéletesre, a Szolnok komoly hátrányból felállva elcsent egy pontot az OSC-től, a Marseille pedig végig vezetve győzte le a színmagyar élcsapatot. Mivel az újbudai játékosok lábában sokkal több meccs van a versenytársaknál, adta magát a kérdés, hogy a fáradtság kezdi-e éreztetni a hatását a csapágyasra hajtott csapatnál.

“Tény, hogy több meccset játszottunk a riválisoknál, de az elmúlt három hónap felkészülési programját ennek a tudatában állítottam össze. Innentől kezdve nem bonyolult a képlet: ha elérjük a céljainkat, akkor jól csináltam, ha nem, akkor nem” - szögezte le Dani.

 
Fotó: Genesys OSC Waterpolo
 

“A meccsek alatti hullámzás persze vélhetően a fáradtság számlájára írható, és a koncentráció sem mindig megfelelő, de azon vagyunk, hogy a szezon hajrájára megfelelő állapotban érkezzünk meg. Szükség is lesz rá, mert az elit krémjével fogunk játszani, nagyon kell a jó kondi, a gyorsaság, a harapós játék és a koncentráció. Bízom benne, hogy így is lesz.”

“Az, hogy kikaptunk Marseille-ben, benne van a pakliban, szerintem itt a Reccón kívül nem nyer senki más. Inkább azért vagyok csalódott, mert az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy elvártam volna. "Nem volt meg a ritmus, talán a hőfok sem és mintha a mentalitásunk sem lett volna tökéletes. A második félidő már sokkal jobb volt, de az elején összeszedett hátrányt így már nem tudtuk csökkenteni” - mondta Dani a 13-9-re elveszített BL-meccsről.

A magasan lévő lécet is fáj leverni

Fontos leszögezni, hogy az OSC kiváló helyzetben érkezett meg a hajrára. A magyar bajnokságban ugyan a harmadik helyen végzett, de a második Szolnokkal szembeni rájátszásban 4-1-ről kezd, azaz egyetlen győzelemmel máris a bajnoki döntőben találja magát. A Bajnokok Ligájában ugyan a Hannover a hétközi fordulóban előzött, így jelen pillanatban nem a négy továbbjutó hely egyikén áll az újbudai csapat, de a helyzete kifejezetten biztató.

 
Fotó: Genesys OSC Waterpolo
 

“Eleve úgy számoltunk, hogy az utolsó három meccsünket kell megnyerni ahhoz, hogy ott legyünk a Final8-ben, és erre meg is van minden esélyünk. A következő fordulóban pont a Hannovert fogadjuk, a céljaink eléréséhez abszolút alapkövetelmény, hogy őket legyőzzük, és ha ez megvan, akkor már nem engedjük ki a kezünkből a továbbjutást.”

Az újbudaiak a Hannover után a Crvena Zvezdát fogadják, az utolsó fordulóban pedig Bukarestben kell feltenniük az I-re a pontot. A szerb és a román csapat is messze lemaradt, egyiknek sincs esélye a továbbjutásra.

“Jó helyzetből várjuk a bajnoki rájátszást is, bár Szolnokon kezdünk, két meccslabdánk van. Rengeteget dolgoztak a fiúk azért, hogy most itt álljunk, karnyújtásnyira a céljainktól, de nem szabad elhinnünk, hogy magától az ölünkbe hullik.”

Az OSC igencsak ambíciózus célokkal vágott neki a szezonnak, a tavalyi bajnoki ezüst és Európa Kupa-döntő után idén aranyszínű medálra vágynak az újbudaiak. A számszerű cél a bajnoki döntő és a Bajnokok Ligája nyolcas döntője volt, és Dani szerint jogosan vannak most kettős érzéseik.

 
Fotó: Genesys OSC Waterpolo
 

“Egyrészt mindkét cél elérését óriási bravúrnak tartanám, másrészt viszont rendkívül csalódott lennék, ha nem érnénk el őket. Attól, hogy magasan van a léc, még nagyon fájna leverni."Az előjelek jók, képesek vagyunk elérni a céljainkat, de az biztos, hogy nagy csaták várnak ránk a következő hetekben” - zárta a gondolatait az egykori világklasszis.

MOL Sportágak
MOL Csapat