Vigvári Vince: Még többet, még jobban kell csinálnunk

2023. október 31. kedd 09:03

Az ifjú pólóklasszist bosszantja, hogy egyelőre nincs komoly sikerélmény, amire a sokat változott Genesys-OSC mentálisan támaszkodhatna, de nem adja fel!

Idén már másodszor találkozott a Vasassal a nyáron teljesen átalakult Genesys-OSC, és bár mindkét összecsapást az angyalföldiek nyerték, bőven van azért különbség. Az első a szezon harmadik tétmeccse volt, a rengeteg új játékost bevető OSC mégis remekül helytállt, és csak egy utolsó percben kapott góllal maradt alul. A szombati bajnoki rangadó azonban másképp alakult.

“Kimondhatjuk, hogy ez nagyon csúnya volt. Minden csúnya volt benne, először is a majdnem húsz kapott gólt, no meg persze a tízgólos vereség” - sóhajtott nagyot Vigvári Vince, az újbudaiak fiatal klasszisa a 18-8-ra elveszített rangadó után. “Jobb csapat egyelőre a Vasas, tapasztaltabbak, összeszokottabbak és kiváló játékosaik vannak, de arra, amit a medencében mutattunk, nincs mentség.”

A rangadók egyelőre nem jönnek

Nyáron beszélgettünk a Genesys-OSC idei terveiről a sportigazgatóval és a vezetőedzővel is, és Cseh Sanyi és Varga Dani is leszögezték, roppant ígéretes alapanyagból, de szinte elölről kell kezdeni az építkezést az utóbbi években rengeteg döntőt vívó klubnál. Ehhez természetesen idő kell.

 
Vigvári az OSC legeredményesebbje volt a Vasas ellen (Fotó: Genesys-OSC)

“Mondogathatjuk magunknak, hogy még formálódik a csapat és hogy napról napra fejlődünk, de őszintén ki kell mondani, hogy még messze vagyunk attól a szinttől, ahova szeretnénk eljutni. Egy csapat fejlődik taktikailag, technikailag, egy idő után összeszokottabb lesz, de mentálisan mindennél többet jelent, ha jönnek a győzelmek és visszaigazolják a befektetett munkát.”

“Ezért is készültünk nagyon a Vasas ellen, szerettük volna megmutatni, hogy az augusztusi meccs óta mennyit fejlődtünk. Azt hiszem, a csapattársak nevében is mondhatom, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen csúnyán kikapunk. Győzelemre készültünk és hét közben az edzésen jól is mentek a dolgok, amiből viszont nem sok látszott a medencében.”

 
Egy nagyon erős Vasassal találkozott az OSC (Fotó: Genesys-OSC)

“De nem csak egy kisiklásról van szó, hiszen a rangadók nem igazán sikerültek eddig idén. Előbb a BL-selejtezőben, majd az Eurokupa-selejtezőben kaptunk ki kétszer, és akadt köztük olyan meccs is, amit meg kellett volna nyernünk. Úgy látszik, még többet, még jobban, vagy máshogy kell dolgoznunk” - magyarázta a nyáron junior- és felnőtt világbajnoki címet szerző játékos.

Nem a munkát lazsálják el

Vigvári elmondta, szó sincs arról, hogy ne hajtanának az edzésen a játékosok, Varga Dani irányítása alatt mindenki úgy érzi, jól haladnak a dolgok, de az erősebb ellenfelekkel szemben egyelőre nem akarnak összeállni a dolog.

“Dühös vagyok, nagyon rosszul éltem meg a Vasas elleni vereséget. Könnyű mutogatni a védekezésre és a sok kapott gólra, de a támadójátékunk sem volt éppen acélos, hiszen napjaink vízilabdájában már nagyon extrát kell nyújtani védekezésben, ha valaki nyolc lőtt góllal meccset akar nyerni.”

“Közös a felelősség, nem lehet kiemelni senkit és semmit. Mondhatjuk hogy elmaradnak a védések vagy a blokkok, vagy nem érünk oda védekezésben de az kevés ha csak mondjuk. Mindenkinek felelősséget kell vállalnia a csapat érdekében. Az ilyen nehéz pillanatokban kell a leginkább csapatként viselkedni” - jelentette ki Vigvári.

 
Nem mondani, csinálni kell! (Fotó: Genesys-OSC)

“Kaptunk már idén jó néhány pofont, és bár szokták mondani, hogy az a legény, aki állja, sokkal jobb lenne, ha mögöttünk lenne már néhány olyan sikerélmény, amire lehet támaszkodni. Nem szabad összeesnünk, nem görcsölhetünk rá a nehéz helyzetre, arra kell összpontosítani, hogy végre a hét közben elvégzett munka megmutatkozzon a hétvégén is.”

Szerencsére az OSC-s fiúknak nem kell sokáig várniuk a javítási lehetőségre, sőt talán még kicsit tömény is lesz az év hátralévő része. A KSI elleni meccs után ugyanis sorrendben a Szolnokkal, a BVSC-vel, a Ferencvárossal és a Honvéddal találkozik Varga Dani csapata. Más szóval a teljes élmezőnnyel meccsel az OSC.

“Fizikailag rendben van a csapat, kiváló edző keze alatt dolgozunk, a játékosok pedig jó pólósok. Ha ez a három dolog megvan, akkor már csak lehajtott fejjel melózni kell, mert annak biztosan meglesz az eredménye” - mondta Vigvári.

MOL Sportágak
MOL Csapat