Zalánki Gergő aprófává szecskázta a horvát kaput

2023. március 14. kedd 20:23

Nagyszerű győzelmet aratott a zágrábi világkupa-selejtező utolsó játéknapján a magyar válogatott, amely a házigazda horvátokat győzte le remek játékkal.

Férfi vízilabda világkupa, selejtező, A-csoport, Zágráb
Magyarország-Horvátország 13-10 (2-1, 5-4, 3-2, 3-3)
Gólszerzők: Zalánki 7, Manhercz 3, Nagy Á., Jansik Sz., Vigvári Vendel, ill. Buric 2, Lazic 2, Zuvela 2, Fatovic, Marinic, Vrlic, Basic

Az amerikaiaktól elszenvedett csúnya vereség után biztos volt, hogy csak akkor juthat a világkupa Los Angeles-i döntőjébe a férfi pólóválogatott, ha legyőzi az Európa-bajnok Horvátországot. A két csapat az Eb-döntő óta először találkozott egymással Zágrábban, és ezúttal a mieink kerültek ki győztesen. 

A rendkívül jó kezdés (volt 5-1 is ide) után a mieink végig maguknál tartották az előnyt, ám a negyedik negyedben a horvátok kiegyenlítettek. A Zalánki Gergő hét góljával menetelő magyarokban azonban még volt egy ritmusváltás, és az utolsó három gólt a mieink szerezték, így alakult ki a háromgólos magyar győzelem. 

Bár a tabellán előfordulhatna hármas holtverseny (ez az esti Olaszország-USA meccsen derül ki), és ebben az esetben a három kilencpontos csapat közül a magyarok esnének ki, ám mivel az Egyesült Államok rendezőként biztos résztvevő, az ő eredményeik nem számítanak a végelszámolásnál, így a magyar válogatott jutott ki a világkupa szuperdöntőjére. 

Címlapkép: MVLSZ/Kovács Anikó

MOL Sportágak
MOL Csapat