Zsinórban hatodszor bajnoki döntőben a Szolnok

2018. május 05. szombat 19:27

Az óriási nyomás Nagy Viktoron érződött a legkevésbé, aki elképesztő védéseivel szinte egymaga döntötte el az Eger elleni rangadót az elődöntőben.

E.ON férfi ob I, rájátszás, 3. mérkőzés, elődöntő:
Szolnoki Dózsa - ZF-Eger 9-4 (1-0, 3-2, 4-1, 1-1)
gólszerzők: Prlainovic, Kis G. 2-2, Zalánki, Jansik D., Aleksic, M. Cuk, Mezei 1-1, illetve Vlahopulosz, Hosnyánszky, Avramovic, Rasovic 1-1
A párharcot 7-6-ra nyerte a Szolnoki Dózsa.

A párharc első felvonását az Eger nyerte Szolnokon: a 3-3-es végeredmény után maratoni ötméteres párbajban győztek az egriek, akik így szerdán lezárhatták volna az ütközetet. Ezzel szemben a szolnokiak idegenben 12-6-os erődemonstrációt tartottak, ráadásul az Eger elveszítette Bedő Krisztiánt, akit ütésért kiállítottak.

Nagy Viktor volt a győzelem kulcsa

A szombati találkozó egy jó darabig inkább az elsőhöz hasonlított, igaz, ehhez elsősorban Nagy Viktor kellett, a válogatott kapus ugyanis több mint tizenegy percre lehúzta a rolót. Ez idő alatt ugyanakkor nem tudott elhúzni a Szolnok, mert a vendégek is jól védekeztek.

A folytatásban aztán a világklasszis kapus teljesítménye mellé felzárkóztak a társak is, és sorra érkeztek a hazai gólok, miközben Nagy Viktor továbbra is parádézott a kapuban. Ez az időszak gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást, a zárónegyed már csak formalitás volt.

A Szolnok zsinórban hatodszor jutott a magyar bajnokság döntőjébe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele.

MOL Sportágak
MOL Csapat