Kiss Norbi: Nehéz volt idén bármit is kezdeni velünk

2023. szeptember 26. kedd 11:16

Zsinórban harmadszor, összesen ötödször lett kamion Európa-bajnok Kiss Norbi, aki idén nyomasztó fölénnyel uralta a kamionosok versenysorozatát. A bajnokkal beszélgettünk.

“Gyorsan kiderült, hogy nagyon nagy extra kell attól, aki meg akar verni minket” - mondta a MOL Csapatnak széles mosollyal, Kiss Norbi, a Révész Racing kamionpilótája, aki az Európa-bajnokság franciaországi futamán bebiztosította ötödik Eb-győzelmét.

A magyar pilóta fölénye egész évben nyomasztó volt, a mezőny kis túlzással az első futamoktól kezdve csak az ezüstéremért harcolt. Öt futammal a bajnoki szezon zárása előtt nemcsak Kiss győzelme vált biztossá, hanem az istállóé is, így a csapatbajnoki címet is megvédte a Révész Racing.

Közel a tökéleteshez

“Az összes időmérőt megnyertük, minden pályán nagyon gyorsak tudtunk lenni, még azokon is, ahol a legnagyobb vetélytársak szerepelhettek hazai pályán” - mondta boldogan a szombathelyi születésű versenyző.

“A kamion-Eb-n másként mennek a dolgok, mint a többi technikai sportban. Itt magunknak építjük az autót, a gyártó nem segít semmiben, így nekünk kell kitalálni, mitől lehetünk gyorsabbak, hogyan tudjuk legyőzni az ellenfeleket. Az eredmények azt mutatják, idén elég jól dolgoztunk, jó volt az egész csapat, kiváló volt a kamion és talán a sofőr sem végzett rossz munkát” - tette hozzá nevetve.

“Már az elején elkaptuk a fonalat, éreztük, hogy mi vagyunk az esélyesek, de azon voltunk, hogy tartsuk, sőt fokozzuk a lendületet. Az volt a jelszó, hogy tilos hátradőlni, és ehhez mindenki tartotta magát.”

“Mivel alapvetően nem nagyok a különbségek, az volt a célunk, hogy minden apróságot, minden részletet jól kidolgozzunk, és a munkát olyan jól sikerült elosztani, aminek az eredményekben is jelentkező fölény lett az eredménye. Nehéz lenne most elégedetlenkedni bármi miatt” - tette hozzá.

Ötödször Európa csúcsán

A Révész Racing pilótája zsinórban harmadszor, összesen már ötödször nyerte meg a kamion-Eb-t. A 2020-ban és 2021-ben is az év autóversenyzőjének választott 38 éves versenyző elmondta, bár nem olyan az érzés, mint amikor először nyert, a sikerrel nem tud betelni.

 
Balu - ez a gép beceneve - nyergét jó alaposan megnézhették az ellenfelek (Fotó: Révész Racing)

“Nehéz volt idén bármit kezdeni velünk, érezhető volt, hogy mi vagyunk a legjobbak, de arra figyelnünk kellett, hogy ne váljon rutinszerűvé a versenyzés. Tudjuk, hogy mindig van hova fejlődni, és a lendület csak akkor tartható fenn, ha arra törekszünk, hogy minden nap jobbak legyünk, mint az előző napon. Ez az éhség végig megvolt bennünk.”

“Nekem maga a versenyzés a motivációm, teljesen mindegy, hogy éppen vezetem-e a ranglistát, vagy az adott versenyen hogy állok."MIndig az a célom, hogy a legjobb, a leggyorsabb legyek, így a fordított rajtrácsos versenyeken is mindent beleadok, és szerencsére idén ezek közül is sikerült sok futamot nyerni.”

“Hogy ez a szezon hibátlan volt-e? Nos, nagyon közel volt a tökéleteshez, de azért akadt néhány hiba. De még egyszer mondom: nem lehetek most elégedetlen hiszen több versenyhétvégén is megnyertük mind a négy futamot, és amikor nem, akkor sem voltunk messze tőle. Maximálisan elégedett vagyok, ezt a szintet kellene tartunk jövőre is” - tette hozzá Kiss.

MOL Sportágak
MOL Csapat