LUCZ DÓRA ÖNMAGÁT IS MEGLEPTE

2017. június 21. szerda 20:13

Elégedetten tekint vissza a hétvégi szegedi hazai válogatóra Lucz Dóra. Az UTE kajakozója 200 egyesben győzött, 500 egyesben pedig második lett a szezonban itthon eddig taroló Takács Tamara mögött.

“Az 500-on elért második hellyel egy kicsit magamat is megleptem, hiszen alig kaptam ki Tamarától. Nagyon örülök ennek az eredménynek, és a második válogatón, Szolnokon is indulok majd ebben a számban” – mondta az InfoRádió Víztükör című műsorában a MOL Tehetségtámogató Program klasszisa.

A sprinttávon aratott sikere papírformának számít, pedig nem mindennapi körülmények között tudott nyerni.

“A döntőben már zavaróan nagy hátszél volt, ráadásul a rajtomat is elrontottam, ami miatt van bennem egy kis hiányérzet. A pálya többi része viszont jól sikerült, hamar begyorsultam, és utolértem a többieket. 200 méteren nincs idő gondolkodni, nagyon hajtottam, és boldog vagyok, hogy végül így is tudtam győzni” – fejtette ki Lucz Dóra.

Az Újpest versenyzője nem titkolta, hogy motiválják a sikerek, már a Világkupa-győzelem is önbizalmat adott neki. Az Eb-n ő indulhat 200 egyest, de szívesen szerepelne az 500 négyesben is.

“Nagy dolog bekerülni a csapathajóba, az elmúlt években rendre szép eredményeket ért el a magyar négyes. Sokat jelent nekem a csapatban másokkal együtt dolgozni, másfajta élmény így sikereket aratni, mint egyesben” – tette hozzá.

MOL Sportágak
MOL Csapat