Tombor: A Tatabánya csak nyerhet a Veszprém ellen

2023. szeptember 08. péntek 10:00

Nem nyomja az esélyesség terhe a MOL Tatabányát a Telekom Veszprém elleni rangadón, de Tombor Csaba vezetőedző szerint minden adott egy jó tempójú, izgalmas meccshez.

Nem kell sokat várni, hogy az idei szezonra alaposan átalakult, szemre igen sokat erősödött MOL Tatabánya tétmeccsen is egy sztárcsapattal szemben méresse meg magát. A férfi kézilabda NBI második fordulójában nem kisebb ellenfél érkezik a Multifunkciós csarnokba, mint a címvédő Telekom Veszprém, azaz a lehető legnehezebb feladat vár Tombor Csaba vezetőedző csapatára.

“Pokolian erős a Veszprém, más kategóriát képvisel, mint mi, de készen állunk rá, hogy egy nyíltsisakos, élvezetes és nemzetközi tempójú meccset játsszunk velük. "A legyőzésüket nyilván nem fogalmazhatjuk meg elvárásként, de előre lemondani sem fogunk róla. Nagyon várjuk már a szombatot” - mondta elszántan a MOL Tatabánya edzője, a veszprémiek egykori játékosa.

Jól ment az Építők ellen mostanában

A Bányász tavaly háromszor is találkozott a Veszprémmel, és nem vallott szégyent egyik találkozón sem. A Magyar Kupa-elődöntő és a két csapat tatabányai meccse is szorosan alakult, a veszprémi mérkőzésen pedig a félidőben még vezetett a Tombor-csapat, ám a második félidőben alaposan rálépett a gázra a világsztárokból álló ellenfél.

 
Kapitány a parancsnoki hídon (Fotó: MOL Tatabánya)

“Nagyon jól kell állnia az összes csillagnak, hogy le tudjuk győzni a Veszprémet, de az látszik, hogy szoros meccseket bármikor tudunk játszani velük. Már idén is találkoztunk egyszer, bár az a barátságos meccs nem igazán mérvadó, hiszen mindkét csapat még nagyon a felkészülés elején járt” - mondta a fiatal szakember a két góllal, 31-29-re elveszített felkészülési meccsről.

“Úgy gondolom, a Veszprém nemcsak a magyar sorozatok legnagyobb esélyese, de Európában sincs sok jobb csapat nála."Rendkívül jól erősítettek, tele van világklasszissal a csapat, és bár tény, hogy sok változás állt be, biztos vagyok benne, hogy gyorsan összeszoknak, így arra sem számítok, hogy megkönnyítenék a dolgunkat egy kis természetes fogáskereséssel.”

 
Tavaly többször is közel volt a bravúrhoz a Bányász (Fotó: MOL Tatabánya)

“Persze mi is jól igazoltunk a saját szintünkön, nem kérdés, hogy magasabb platóról kezdjük a szezont, mint a tavalyit, de azért szerencsésnek semmiképpen nem mondható a felkészülésünk. Jamali és Juhász sérülten érkeztek, bár a Veszprém ellen már bevethetőek lesznek, az edzőtábor kimaradt nekik, Pericnek egy tavalyi sérülése újult ki, Krakovszki pedig a juniorválogatottnál sérült meg.

Mi kellene a bravúrhoz?

Tombor elmondta, csapata ott tart, ahol tervezte és mivel a sérültek is elkezdtek visszatérni, optimista a szezont illetően. Nevetve hozzátette, ha már most a teljes csapatára számíthatna, “akkor sem nyomna minket az esélyesség terhe a Veszprém ellen”, de hosszas gondolkodás után kibökte, mi lesz a legfontosabb tényező, amire figyelnie kell a csapatának.

 
Nem szabad hagyni futni a Veszprémet (Fotó: MOL Tatabánya)

“Nagyon kell vigyáznunk támadásban a labdára, illetve a visszarendeződésre kell figyelnünk, mert a hibáinkat azonnal lerohanásokkal büntetné a Veszprém. Ez kulcsfontosságú lesz, már csak azért is, mert a vendégek viszonylagos összeszokatlanságból akkor tudunk profitálni, ha sokat kell felállt fal ellen játszaniuk, és nem hagyjuk őket könnyű gólokat szerezni.”

“Azt felesleges is feszegetni, hogy melyik játékosomtól kellene klasszisteljesítmény a Veszprém legyőzéséhez, mert a válasz egyszerű: mindegyiktől” - mondta mosolyogva. “Egyébként is, amikor sikerül elkapni valamelyik nagy csapatot, azt soha nem egy-egy játékosnak, hanem a jó csapatmunkának köszönhetjük. Erre készülünk most is.”

 
Mindenkitől csúcsteljesítmény kell (Fotó: MOL Tatabánya)

“Nagyon várjuk a meccset! Várhatóan sok néző lesz a lelátón, jó hangulatban, nyomás nélkül készülünk a rangadóra, hiszen mi csak nyerhetünk ezen a meccsen. De ég bennünk a vágy, hogy bizonyítsuk, Tatabánya nem véletlenül fontos fellegvára a magyar kézilabdának” - mondta elszántan az egykori gólkirály.

A MOL Tatabánya-Telekom Veszprém rangadó szeptember 9-én, szombaton 18 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Aki élőben tekintené meg a meccset, annak jegyek itt

MOL Sportágak
MOL Csapat