A hajrában harcolta ki a rájátszást a Honvéd

2024. március 31. vasárnap 09:53

Hat másodperccel a lefújás előtt szerzett kosárral verte meg a Zalaegerszeget a Budapesti Honvéd, amely győzelmével bejutott a kosárlabda NB I. rájátszásába.

férfi kosárlabda NBI, alapszakasz, 26. forduló:
Budapesti Honvéd Sportegyesület - Zalakerámia ZTE KK (18-26, 18-15, 23-20, 17-14
Ludovika Aréna, Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, JAKAB László Imre, Major Ádám

Budapesti Honvéd: Djokovics 5/3, Kopácsi -, Wesson 15/6, Henry 13/3, Peringer -. Csere: Simon K. 4, Bazsó 3, Brown 28/9, Filipovics 8, Hajdu -, Reizinger.
ZTE: Paige 20/9, Hicks 11/3, Szalay 2, Ikpe 6, Osztojics 10. Csere: Ona Embo 20/9, Keller I. -, Németh Á. 4, Csuti 2, Csátaljay 

BB1.hu tudósítása szerint a ZTE szinte végig vezetett, a hajrához közeledve viszont nyílttá tudta tenni a meccset a Honvéd, amely csak győzelme esetén reménykedhetett a rájátszásba jutásban. Erről a meccs előtt a szakmai igazgatóval, Fodor Mártonnal beszélgettünk: 

Már csak hat másodperc volt hátra, amikor az egész meccsen kiválóan játszó Brown egy ziccerrel a Honvédot juttatta vezetéshez, a ZTE utolsó támadásából pedig nem született kosár, így 26 év után újra ott lesz a playoffban a Budapesti Honvéd. 

"Fodor Mártonnal már nyáron erről beszélgettünk, és a munkába állásom kezdetétől hittünk benne, hogy harcolni akarunk a rájátszásba jutásért" - mondta Zlatko Jovanovic, a Honvéd edzője. "December elején, amikor 11 forduló után még csak két győzelmünk volt, Simon még nem tért vissza a sérüléséből, a negyedik légiósunk, Wesson még nem csatlakozott, még akkor is hittünk ebben."Ez a csapat, ezek a játékosok, akiket a munkámmal igyekszem formálni, azt érdemlik, amit kapnak – és úgy gondolom, ezt most megérdemeltük.

A Honvéd a címvédő Falco ellen folytatja a rájátszás negyeddöntőjében. 

MOL Sportágak
MOL Csapat