Fehérváron dől majd el a Magyar Kupa nyolcaddöntője

2020. február 11. kedd 23:30

Nem bírt egymással a címvédő és a két évvel ezelőtti győztes a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, gól sem született a Szegeden játszott mérkőzésen.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-0

Gól nélküli döntetlent hozott a 2018-ban győztes Újpest és a címvédő MOL Fehérvár első találkozója a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A keddi meccset a Szusza Ferenc Stadion talajának sérülésveszélyessége miatt a szegedi Szent Gellért Fórumban rendezték. A mérkőzés előtt Pátkai Mátéval beszélgettünk: 

Pátkai: Nemcsak a kupában, mindenhol nyerni kell!

"Váratlannak váratlan a helyzet, de történt már velünk kellemetlenebb dolog annál, hogy most Szegedre kell utaznunk" - mondta vidáman Pátkai Máté, amikor az Újpest elleni kupameccsel kapcsolatban megtalálta a MOL Csapat. Történt, hogy az Újpest felújított pályája nem alkalmas a játékra, ezért a lila-fehérek kénytelen újra albérletbe vonulni.

Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alacsonyabb osztályú gárda szerepel: négyen a második, négyen a harmadik vonalat képviselik. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoznak, így a nyolc között biztosan állva marad két alacsonyabb osztályú együttes. A nyolcaddöntőben már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a visszavágókat egy hét múlva rendezik.

MOL Sportágak
MOL Csapat