Harci díszben várja a rajtot a Vidi bosnyák csatára

2022. július 15. péntek 11:08

A rajt előtt egy héttel elmondtható, hogy Kenan Kodro megtalálta a góllövő cipőjét. A bosnyák csatárral az edzőtáborról, illetve a közelgő EKL-sorozatról beszélgettünk.

A MOL Fehérvár stábjának minden bizonnyal megnyugtató látvány volt, hogy a csapat sztárcsatára, Kenan Kodro a szezon előtt egy héttel megtalálta a góllövő cipőjét. A Vidi a bosnyák támadó góljával verte meg az edzőtábor utolsó felkészülési meccsén a Galatasarayt, előtte pedig a ciprusi Aris ellen duplázott, így a magyar csapat legutóbbi három gólját kivétel nélkül Kodro szerezte.

“Az edzőmeccseken soha nem az eredmény a lényeg, de azért nekünk, csatároknak mindig nagyon fontos, hogy betaláljunk. Ahogy az általa megszerzett vezetés a csapatnak, úgy a gól a csatárnak ad nyugalmat és önbizalmat, és egy héttel a tétmeccsek kezdete előtt szükségünk is van a jó visszaigazolásra” - mondta a MOL Csapatnak Kodro.

Az érzés már megvan

A támadó elmondta, egyre jobban érzi a játékot a csapat, és Michael Boris vezetőedző egyre több taktikai formációból választhat. Az edzőmeccseket elnézve a német szakember él is a lehetőséggel, többféle felállásban is játszatta a csapatát, és néhány játékos több szerepkörben is megfordult.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“A háromvédős rendszer azért fekszik nekünk, mert két egészen kiváló szárnyvédőnk van, nekik köszönhetően egyensúlyban marad a játékunk támadásban is. De nem arról van szó, hogy csak így fogunk játszani egész évben, ez is csak egy lehetőség a többi között” - magyarázta Kodro.

“Nagyszerű játékosokat igazoltunk, és mivel az öltözőnk mindig is egységes volt, befogadó közeg várta az új fiúkat."Persze egy kis idő mindenkinek kell, de úgy gondolom, sokat erősödtünk, az pedig az építkezésnek is jót tesz, hogy ugyanazzal az edzővel folytatjuk a munkát, akivel a tavaszt végigdolgoztunk.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

A MOL Fehérvár három játékost igazolt a nyáron, kettőt az NBI-ből, egyet pedig a spanyol másodosztályból. A középhátvéd Nikola Serafimov a ZTE-től, a támadó középpályás Claudiu Bumba a Kisvárdától, míg a védekező középpályás Peter Pokorny a Real Sociedad második csapatától érkezett Székesfehérvárra. Ahogy Sallói István sportigazgató nemrég kijelentette, még nem végleges a csapat kerete, további érkezők is várhatók.

Európában kezd a MOL Fehérvár

A magyar bajnokság rajtjáig még van hátra egy kis idő, az európai szezonrajt azonban már a csapat nyakán van. A Vidinek a tavalyi, igencsak rövidre sikerült európai kupaszezon után bőven van mit bizonyítania szurkolóinak, de nem vár könnyű feladat Michael Boris csapatára az azeri Gabala ellen.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Nem sok nehezebb ellenfelet kaphattunk volna a második fordulóra, de ezen már kár keseregni. Jobb csapat a Vidi, tovább kell jutnunk a következő fordulóba, mert nagy céljaink vannak." Nem is kérdés, hogy a főtáblára jutást kell kitűznünk magunk elé” - szögezte le a bosnyák csatár.

“Nagyon várom már, hogy tétmeccsen lépjek pályára. A munkát elvégeztük, szerintem nagyon jó alapozás van mögöttünk, és kijelenthető, hogy készen állunk a szezonra. Nem lesz könnyű, maximális koncentrációt igényelnek az előttünk álló feladatok, de jó érzésekkel megyünk bele a szezonba” - zárta a gondolatait Kodro.

A MOL Fehérvár július 21-én (19h, M4 Sport) fogadja az azeri csapatot, egy héttel később a Gabala otthonában zárul a párharc. A magyar bajnokság rajtja a visszavágó után három nappal esedékes, a Vidi a Paks otthonában kezdi meg a szezont. 

MOL Sportágak
MOL Csapat