Kiegyenesedett az utolsó kérdőjel: Gulácsival kezdünk

2024. június 15. szombat 14:04

A kapitány elmondta, rengeteg szempontot elemezve jutottak erre a döntésre. Nem volt könnyű választás, viszont a kapusposzt miatt abszolút nyugodt lehet a kapitány.

Marco Rossival hosszú ideje kiváló a MOL Csapat kapcsolata, hiszen az MLSZ is egy MOL-os klubcsapattól, a dunaszerdahelyi DAC-tól szerződtette a kapitányt. A jó ideje meglévő bizalmi viszony alapja természetesen az, hogy ha a kapitány elmond nekünk bizalmas dolgokat, tudhatja, hogy biztonságban van a titok, illetve hogy az oldalunk minden esetben tiszteletben tartja az embargót.   

Március végén beszélgettünk először hosszabban a kapuskérdésről, de akkor még a kapitány sem tudta, ki lesz a kezdő kapusa. Annyit azonban már akkor leszögezett, hogy borzasztó fájdalmas döntés lesz az egyik kapusának megmondani, hogy nem vele kezd az Eb-n, mert mind Gulácsi Péter, mind Dibusz Dénes abszolút rászolgált a bizalmára. Akkor ebben maradtunk. 

Most már tudjuk: Gula nyerte a kapusok csatáját 

“Gulácsi Péterrel kezdünk a kapuban” - zárta le a lipcsei kapus visszatérése óta mindenkit izgató kérdést a kapitány három nappal a nyitómeccs előtt. “Számtalan részletet vizsgáltunk, de még így is rendkívül nehéz döntés született."Meg kell mondjam, a kapusposzt az egyetlen, ami miatt abszolút nyugodt lehetek, bármelyik kapusom véd, nincs okom idegeskedni.”

Nem kérdés, valóban rengeteg szempontból lehet megközelíteni a kapuskérdést, és korábban Rossi elmondta, szinte bárhonnan nézzük, nagyon szoros a verseny a Fradi és a Leipzig kapusa között. Amennyivel az egyikük jobb a vonalon, annyival jobb a másik a kapuból kilépve. Az egyik lábbal jobb, a másik a beadások lehúzásában. Az egyik jobb csapatban véd, a másik viszont makulátlan teljesítményt nyújtott a válogatottban.

 
Gula nyerte a kapusok csatáját (fotó: MLSZ)

Sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak! Hajrá, magyarok! Íme a kezdőcsapatunk: 

MOL Sportágak
MOL Csapat