Szabics Imi kiismerhetetlen Vidit akar a pályán látni

2021. július 08. csütörtök 09:37

A MOL Fehérvár kezdi meg a 2021/22-es futballszezont, Szabics Imre vezetőedző csapata rövid felkészülés után a Konferencia Ligában az Ararat Jerevánnal találkozik. Interjú.

A magyar klubcsapatoknak fel kell készülniük arra a körülményre, hogy szinte összeér a két szezon, mert a nemzetközi selejtezők alig néhány héttel a bajnokság vége után már kezdődnek is. Ezt a helyzetet nehezítette tovább a pandémia, illetve az Európa-bajnokság, ami szintén beleszólt a magyar csapatok, köztük a MOL Fehérvár felkészülésébe.

“Elég kesze-kusza felkészülésben vagyunk, hiszen az Európa-bajnokságon részt vevő, de keveset játszó játékosok két héttel, a válogatottak alapemberei három héttel később csatlakoztak a felkészüléshez. De nem kibúvókat keresek, tudtuk előre, hogy ez lesz a helyzet, így is készültünk” - mondta a MOL Csapatnak Szabics Imre, a MOL Fehérvár vezetőedzője.

Büszke a válogatott játékosokra

A Vidi négy játékost adott a magyar válogatottba, Nego Loic és Fiola Attila alapemberei voltak Marco Rossi csapatának, Nemanja Nikolic is pályára lépett a háromból két meccsen, míg az észak-macedón csapatban Visar Musliu játszotta végig az Eb-t. Bolla Bendegúz nem kapott játéklehetőséget a magyar csapatban, de a Vidi ifjú tehetségét vélhetően inkább beszoktatni vitte magával a kapitány.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Nagyon örülök, hogy összességében pozitívan szerepeltek a játékosaink, szívből gratulálok nekik” - mondta Szabics. “Nagyon komoly terhelésnek voltak kitéve a játékosok, ezért velük óvatosan kell bánnunk. Meg kell adni nekik az időt a regenerálódásra, ezért a szezon elején csak akkor szabad használnunk őket, ha abszolút elengedhetetlen a szerepeltetésük” - szögezte le.

“Pozitív gondolkodású embernek tartom magam, és ebben a nehéz helyzeteben is igyekszem a pozitívumokra koncentrálni, ezért el kell mondanom, hogy az első kerethez felkerülő fiatalok nagyon jó benyomást tettek rám. Bízom benne, hogy sokat fognak tudni segíteni nekünk, és a fenti okok miatt szükségünk is lesz rájuk.”

Szabics Iminek a nyári az első vezetőedzőként letudott felkészülése, bár játékosként és másodedzőként is bőven volt része az élményben. “A stábbal nem azzal foglalkoztunk, hogy a helyzet távolról sem ideális, megoldásorientált emberekként arra koncentráltunk, amink volt. Azok a játékosok, akik végigcsinálták velünk a felkészülést, sokkal több információval rendelkeznek arról, milyen Vidit képzelünk el, mint azoknak, akikkel csak a szezon végén kezdtük el a közös munkát, de biztos vagyok benne, hogy az egész keret össze fog rázódni idővel.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Jobban megismertük egymást a játékosokkal, így ki tudtunk próbálni néhány új dolgot is. Az a célunk, hogy ne csak flexibilisebb, de kiismerhetetlenebb is legyen a Vidi. Hogy milyen csapat lesz az előttünk álló szezonban a MOL Fehérvár? Szerények vagyunk, a munkában hiszünk, és nem szeretnénk felelőtlen ígérgetésekbe bocsátkozni, de annyit leszögezhetek, hogy óriási motivációval dolgozik a Vidi sikeréért mindenki” - szögezte le Szabics.

Az örmények ellen jön az első próba

A Konferencia Liga első selejtezőkörében az Ararat Jerevánnal találkozik a MOL Fehérvár. Az Örmény Kupa-győztes komoly múltra visszatekintő klub, de Szabics a sorsolás után egyből leszögezte, csak a továbbjutás fogadható el a magyar bronzérmestől.

 
Fotó: Ararat Jerevan/Facebook
 

“Folyik az elemzés, már láttuk két meccsüket az előző szezonból, de friss felvételeink nincsenek róluk. Próbálunk minél pontosabb képet kialakítani az ellenfélről, specifikus felkészülésen vagyunk túl, amiben elsősorban a saját játékunkra koncentráltunk. Az, hogy megnyerték a kupát, számomra egy dolgot jelent: tudnak nyerni.”

“Az Ararat komoly tradíciókkal rendelkező klub, szovjet bajnok és kupagyőztes is volt annak idején, erős futballkultúra áll mögöttük. A jelenlegi játékerejüket nehéz felmérni, de hogy nem szabad félvállról venni őket, az egészen biztos. Nem számítok könnyű meccsre, de tovább kell jutnunk” - szögezte le a vezetőedző.

Az Ararat elleni párharc a MOL Aréna Sóstóban kezdődik július 8-án, 20 órakor. A visszavágót nem Jerevánban, hanem az attól 120 km-re lévő Gyumriban rendezik július 15-én. Hajrá, Vidi!

MOL Sportágak
MOL Csapat