Egy újabb ifjú vívó a hónap sportolója a Honvédnál

2023. április 18. kedd 15:32

Második alkalommal lett a HONVÉD MOL Hónap Sportolója díj győztese a kispestiek fiatal párbajtőrözője, Keszthelyi Zsombor, aki a Buenos Aires-i Világkupa csapatgyőzelmével érdemelte ki a megtisztelő címet.

Másodszor tarthatja kézben a Honvéd MOL Hónap Sportolója díjat, a díszes oklevelet és a MOL üzemanyag kártyáját Keszthelyi Zsombor. "Ahogy az első után is fogalmaztam, hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen kiváló sportolók között érdemeltem ki ezt a díjat. Hálás vagyok ezért a Honvéd vezetésének, a MOL-nak és természetesen a vívószakág vezetésének, hogy versenyeztetnek, lehetőséget adtak arra, hogy bemutatkozzak a felnőttek között is. Büszke vagyok erre az újabb sikerre."

 
Fotó: MOL Csapat
 

Zsombor igen fontos időszak előtt áll, hiszen ezen a következő rendezik meg szakág felnőtt válogatóját, amely egyben U23-as nemzetközi körverseny is, majd május elején Caliban, a felnőtt Grand Prix-n lép pástra. "A múlt héten fizikai felkészülésünk volt, nem kötöttünk be, így ki vagyok már éhezve a pástra, a vívásra. Úgy érzem, jó formában várom ezeket a versenyeket."

A hazai válogató is fontos állomás, Caliban viszont az olimpiai kvalifikációs sorozat kezdődik el, amit nagy izgalommal várok, ahogyan az azt követő isztambuli világkupát is, amely a csapat számára lesz az első kvalifikációs viadal.

Viszonylag stabil és erősnek mondható a férfi párbajtőr válogatott, Zsombor pedig a junior korosztályból kiöregedve próbál meg labdába rúgni a felnőttek között, de a fiatal vívó is tudja, rendkívül nehéz dolga lesz. "Nem igazán tudok erről objektívan beszélni, az érzéseim azt mondatják velem, hogy szeretnék mindent megtenni ennek érdekében, és nem akarok már az elején esélytelenként odaállni a rajthoz."

 
Fotó: MOL Csapat
 

"Kétségtelen, hogy stabil és erős a csapatunk, sokat tudok tanulni a többiektől és sok tapasztalatot tudok szerezni ezeken a versenyeken. Amúgy pedig úgy fogom fel, hogy nincs veszítenivalóm, hiszen előttem még a jövő" - zárta a gondolatait Zsombor.

MOL Sportágak
MOL Csapat