Folytatja sztáredzőjével a közös munkát Babos Timi

2019. július 17. szerda 14:05

Babos Timi salak és kemény pálya után füvön is GS-elődöntőig jutott, kezd visszatérni az önbizalma, és úgy néz ki, folytatja a megkezdett munkát Michael Joyce-szal.

Zsinórban a negyedik GS-döntő már nem jött össze, de annak ellenére, hogy Wimbledonban az elődöntő jelentette a végállomást, Babos Timi nem lehet elégedetlen, hiszen kemény meccseken, jól harcolva mentek el az elődöntőig a füves pályás Grand Slamen is.

Zsinórban a negyedik GS-döntő nem már nem jött össze

Wimbledon, női páros, elődöntő: Hszie Szu-vej, Barbora Strycova (tajvani, cseh, 3.) - Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-5), 6:4 Az első szett rendkívül szorosan alakult, Babos és társa remekül adogatott, az ellenfél szervajátékának elnyerésére viszont nem volt esélye, így rövidítésre volt szükség, amelyben a tajvani, cseh duó bizonyult jobbnak.

"Igen, úgy gondolom, hogy nagyon jó sorozatot futottunk Kikivel" - mondta a MOL Csapatnak Timi. "A GS-döntők, ebből egy győzelem és közben egy VB-győzelem, nincs okunk a panaszra."Persze, Wimbledonban is szerettünk volna nyerni, de az elődöntőben nem azt játszottuk, amit tudunk, és az ellenfél sajnos jobb volt. Nem vagyunk elkeseredve, Amerikában folytatjuk" - tette hozzá eltökélten Timi.

Az elődöntőig papírforma

Wimbledonban az a szokatlan helyzet állt elő, hogy női párosban az első négy kiemelt jutott az elődöntőbe, ami csak azért meglepetés, mert ezek szerint nem történt meglepetés (a döntőt aztán az 1. és 2. helyett a 3. vívta a 4.-kel). A bombaformában játszó, egyesben is messzire jutó Barbora Strycova párosban győzni tudott, így a cseh lány átvette a vezetést a világranglistán. Megkérdeztük Timit: fontos ez?

 
"Nyilván számít a világranglista, de mivel már mindketten voltunk világelsők, egyiküknek sem ez az elsődleges célja" - mondta Timi kicsit Kiki Mladenovic nevében is, akit pont Strychova taszított le a ranglista éléről, a magyar klasszis pedig a harmadik helyre csúszott vissza. "Ha jól játszunk és nagy versenyeken tudunk nyerni, jó lesz a helyezésünk is. Strycova szuper páros játékos, már junior kora óta, megérdemelten lett világelső.

Timinek egyesben peches volt a sorsolása, így nem jutott a főtáblára, de wimbledoni teljesítményére így is roppant büszke lehet. És ami talán még fontosabb, a játéka is rohamosan fejlődik.

 
"Hetek óta úgy érzem, hogy valami elindult, a wimbledoni kvalifikációt sajnálom, mert tényleg jól játszottam. Pozitív vagyok, úgy érzem, lelkileg is rendben vagyok, így izgatottam várom az amerikai keménypályás szezont. Hosszú lesz, de remélem, hogy jól sikerül."

Ez már a Joyce-hatás?

Pár hónapja még elég feszült volt, most viszont úgy nézett ki, hogy újra élvezi a teniszt, felszabdultan és sokszor nagyon jól játszott. Ez vajon az edzőnek köszönhető, vagy csak elkapta a fonalat Timi?

Wimbledonban beérhet a sztáredző munkája Babos Timivel

Szerdán - ha minden jól megy, 12h magasságában - megkezdődik a női párosok versenye Wimbledonban, ahol Babos Tímea és Kristina Mladenovic első kiemeltként vág neki a versenynek. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a páros világranglista első két helyezettjéről beszélünk, míg a második kiemelt a ranglistán is mögöttük nyomuló, címvédő Krejcikova-Siniakova kettős lesz.

"Örülök, hogy ez így látszik kívülről, most tényleg jobban érzem magam. Élvezem az edzéseket, mindig is szerettem keményen dolgozni, vannak céljaim, szóval bízom benne, hogy elindulok felfelé. A páros sikerek segítik az egyénimet is, tényleg izgatottan várom az év hátralévő részét."

A hét végén indulok Amerikába, Michaellel fogok készülni Kaliforniában az első versenyre. Jól érzem magam vele, jó edzéseket végzünk együtt, egyelőre ennyi a biztos - mondta Michael Joyce-szal kapcsolatban Timi, majd azt kérte, ne faggassuk a témával kapcsolatban, mert amint lesz valami hosszabb távú konkrétum, azt úgyis nekünk mondja el először.

"Most éppen a családommal pihenek három napig, ilyen is kell, én ilyenkor töltődöm fel energiával az elkövetkező hetekre, hónapokra" - zárta gondolatait Timi

MOL Sportágak
MOL Csapat