Minél nagyobb a tét, annál jobban megy Fucsovicsnak

2023. október 12. csütörtök 12:45

Ha Grand Slamen vagy mesterversenyen lép pályára, szinte biztosak lehetünk benne, hogy Fucsovics Marci megy legalább egy kört - de még inkább többet is.

Fucsovics Marci élhetne akár a nagy klasszikus mondással, "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét", hiszen az utóbbi időben úgy néz ki, minél rangosabb egy torna, minél keményebb ellenfelek várnak a MOL Csapat klasszisára, annál jobban szerepel. Elég csak megnézni az idei Grand Slam-tornákat, ahol Marci kivétel nélkül ment legalább egy fordulót, sőt az Australian Openen és Wimbledonban egészen a harmadik fordulóig jutott.

"Igen, egy Grand Slam mindig különleges esemény a tenisz világában, szeretek ezeken a versenyeken játszani" - mondta a MOL Csapatnak Marci, aki az őszi US Openen is egy komoly bravúrral kezdett. A magyar klasszis Flushing Meadows után tartott egy kis szünetet, egy hónapig nem láttuk játszani.

Rápihent a Távol-keletre

"A US Open után nem indultam a kínai 250-es tornán, hanem készültem a távol-keleti versenyekre. Asztana és Sanghaj, két keménypályás verseny volt a programban" - adott magyarázatot a távollétére Marci.

 
A US Open után ráfért a pihenés Marcira

Kazahsztánban talán nem volt elég nagy a tét, mindenesetre a MOL Csapat klasszisa egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott, viszont az asztanai verseny után egyből egy komoly kihívást jelentő ATP 1000-es következett. Marci nem is okozott csalódást, nagyszerűen szerepelt a mesterversenyen: a 14. kiemelt Auger-Aliassimét is legyőzve a harmadik fordulóig jutott.

Az egész versenyszezonban az a legjobb, hogy folyamatosan változnak az ellenfelek és a helyszínek. Mindenki győzni akar meccsről meccsre, Kazahsztánban Ofner ellen is jól kezdtem, de a második szettben feljavult a játéka, ami aztán egészen az elődöntőig segítette őt - mondta a nyíregyházi klasszis.

A világranglista 57. helyén álló játékos elmondta, a következő hetekben Európában láthatjuk majd játszani, előbb Stockholmban, majd Bécsben és Párizsban lép pályára. Marci a szezon végét még meghajtaná, hogy minél jobb helyezéssel zárja a szezont.

Még kicsivel több mint másfél hónap van a szezonból, próbálok minél több jó meccset játszani és nyerni a fedett pályás szezonban, mert még szeretnék előrébb lépni a ranglistán - mondta a MOL Csapa ásza. 

MOL Sportágak
MOL Csapat