OSC: Tévedsz, ha azt hiszed, Varga Dani szomorkodik

2021. május 11. kedd 09:45

Elúszott az Eurokupa-döntő, a bajnoki elődöntőben pedig a Fradi tudott nyerni Újbudán, de Varga Dani nemcsak pozitív, hanem rendkívül büszke is színmagyar csapatára.

Varga Dani egyáltalán nem szomorú. Az OSC vezetőedzője több fronton is elképesztő, egy évvel ezelőtt szinte lehetetlennek gondolt sikerek küszöbére ért a csapatával, ám az elmúlt héten két ütést is kaptak az újbudaiak. Először a Fradi elleni, már a bajnoki döntőért zajló mérkőzésen kapott ki csúnyán (2-7) az OSC, majd az Eurokupa döntőjében nem sikerült az első mérkőzés háromgólos hátrányát kupagyőzelemre fordítani a Szolnok ellen.

Ledolgozni azonban sikerült: a fergetegesen küzdő OSC három góllal nyerte meg a visszavágót, így ötméteresek döntöttek az Eurokupa döntőjében. Sajnos nem az újbudaiak javára, mert a büntetőknél a szolnokiak kapusa minden kísérletet hárított.

“Nagy Viktor átélt már ilyen helyzetet bajnokságban, kupában, nemzetközi kupasorozatban és válogatott meccsen számtalanszor, márpedig az ilyen helyzetekben a rutin lehet a döntő tényező. Azt hiszem, büszkének kell lennünk arra, hogy az OSC-nek nagyon sok mindene, sőt egyre több mindene van, de rutinja az ilyen helyzetekhez még pont nincs sok” - mondta Dani a MOL Csapatnak.

A Fradi és a Szolnok mögött/mellett(/előtt?)

Az egykori világklasszis játékost azért nem törte le a két kulcsmérkőzés kudarca, mert egyrészt mindenképpen óriási bravúr lett volna, ha mindkét párharcból győztesként jön ki az OSC, másrészt hosszú távra tervez a fiatal csapattal, és az ilyen éles meccseken szerzett rutinnal csak egyre jobb és jobb csapata lesz.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“A koronavírus miatt elveszett időt nem számítva fél éve dolgozunk együtt a csapattal, és az OSC-nek mára szemmel látható játéka, arca és karaktere van. Ez önmagában nagyon nagy öröm, és ha hozzávesszük, hogy ott vagyunk a két sztárcsapat, a Fradi és a Szolnok mellett, mögött, sőt néha előtt, akkor egy olyan hatékony folyamat eredményét látjuk, amiért rengeteget dolgoztunk.”

“Én már annak is nagyon örülök, hogy szoros, kiélezett meccseket tudunk játszani ezekkel a csapatokkal. Az eredménytől függetlenül minden ilyen mérkőzéssel fejlődünk egyénileg és csapatként is. "Ha fáj is most, hogy nem sikerült megnyernünk az Eurokupát, a döntő értéke felbecsülhetetlen a játékosok fejlődése szempontjából.”

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Kicsit még szertelenek vagyunk, ez látszott abból is, hogy a szolnoki első mérkőzés egy ikszes meccs volt, maximum egy góllal volt jobb a Dózsa, mégis háromgólos vereség lett a vége."De nem aggódom, ez majd jön a rutinnal együtt, mert nem csak győzni kell tudniuk a fiúknak, hanem képesnek kell lenniük arra is, hogy egy minimális vereséget megőrizzenek, és ne legyen belőle háromgólos.

“Nem nyertük meg az Eurokupát, de az OSC jobb csapat lett a döntőtől, és minden játékosom jobb pólós lett. Én így tekintek rá vissza.”

A bajnoki döntőhöz hasonló bravúr kellene

Az újbudaiak a bajnokság alapszakaszában oda-vissza legyőzték a Ferencvárost, és meg is előzték BL-címvédőt, így a hét pontig tartó elődöntőt kifejezetten jó helyzetből, 6-0-ról kezdhették meg. Az ob I. döntője óriási bravúr lenne az OSC-től, amely talán kicsit megijedt a lehetőségtől az elődöntő első meccsén.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Egy győzelem vagy egy vereség soha nem egy tényezőn múlik. Benne volt a Fradi elleni vereségben, hogy talán tényleg megijedtünk a lehetőségtől, és persze az is, hogy az ellenfél hihetetlenül hatékonyan védekezett, a kapusa pedig mindent megfogott. Így lett belőle egy rendkívül egyértelmű mérkőzés, de a következő ugyanúgy 0-0-ról kezdődik majd.”

“Az esélyek továbbra is a Fradi mellett szólnak, óriási bravúr lenne a részünkről, ha sikerülne bejutnunk a döntőbe, de közben ott van a fejekben, hogy kétszer is elkaptuk idén az FTC-t. "A vízilabdában egyébként sem ritka, hogy egy alaposan elvert csapat néhány nappal később hasonló arányú győzelemmel vág vissza az ellenfelének” - tette hozzá Dani, akinek nincs is szüksége óriási győzelemre, hiszen egy döntetlennel is döntőbe jutna az OSC.

“Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy azt tudom mondani, jelen pillanatban minden pozitív az OSC idei szezonjával kapcsolatban. Hosszú távon még a vereségeknek is meglesz a hasznuk, hiszen az építkezés természetes velejárói, de természetesen továbbra is minden mérkőzésen győzelemre készülünk” - zárta a gondolatait Dani.

MOL Sportágak
MOL Csapat