Elképesztő csatákat hozott Zengőék első két esport-futama

2020. augusztus 19. szerda 12:33

A Zengő Motorsport által szervezett esport-bajnokság nyári sprintbajnokságának második futama még az elsőt is felülmúlta. Te ott nyomod már a virtuális gázt a mezőnyben?

Hatalmas sikert hozott a Zengő Motorsport által szervezett ACC Nyári Sprint Kupa második, nürburgringi futama is. A Zengő E-sport kezdeményezésére létrejött sorozat iránt óriási volt az érdeklődés, és ahogy az első futamon, úgy a másodikon is öldöklő küzdelemben dőlt el a győzelem.

“Elképesztően erős a mezőny, őszintén megmondom, nem hiszem, hogy az első ötben tudnék végezni, ha én is elindulnék” - mondta elégedett mosollyal a hosszú szimulátoros múltra visszatekintő főszervező, Horváth Atilla, aki valami hasonlóban reménykedett, amikor Zengő Zolival elkezdték szervezni a Zengő E-Sport projektjét.

Szeretnéd Zengőék E-sport csapatában nyomni a gázt?

Zengő Zoliék márpedig nem nyugszanak, míg az összes magyar pilótatehetséget fel nem kutatják, és rá nem veszik, hogy kipróbálja magát! Magyarország első számú pilótakeltetője, a Zengő Motorsport ezúttal minden korábbinál nagyobb fába vágta a fejszéjét, hiszen egy online térből induló, de potenciálisan a versenypályáig tartó karrier lehetőségét kínálják mindenkinek, aki részt vesz a Zengő E-Sport versenysorozatában.

“Szervezőtársammal, Gergővel csak néztünk, milyen köridőket mennek a srácok, és csak a verseny lezárultával esett le, hogy pont az történik, amiben reménykedtünk: valóra vált a közös álmunk.”

Teleportálni tilos!

Az eseményre készített honlapon követhetőek az egyes futamok eseményei, és hogy mennyire komolyan veszik a fiúk a szimulátoros bajnokságot, az abból is kiderül, hogy óvások miatt több fontos döntést is kellett hoznia a versenybizottságnak. Pont, mint egy igazi autóversenyen.

 

“A Sportfelügyelők a büntetések megállapításakor igyekeztek a szabálykönyv szerint előírt legenyhébb büntetések kiszabására, továbbá bizonyos esetekben, (mint pl. a boxutcába való teleportálás esete) visszamenőlegesen türelmi időt hirdettek. Ugyanakkor felhívják valamennyi versenyző figyelmét a jövőben történő, -szabálykönyv szerint előírt- súlyosabb szankciók alkalmazására” - olvasható a honlapon. De mi az, hogy teleportálás?

“Míg a szimulátor komoly versenyek lebonyolítására is alkalmas, sokan játéknak tekintik, ezért a fejlesztők betettek olyan lehetőségeket, mint például a boxutcába teleportálás. Mivel mi a versenyhangulat mellett az életszerűség mellett tettünk hitet, jeleztük a versenyzőknek, hogy ez tilos, de néhányan mégis használták. Most még enyhék a büntetések, hiszen egy afféle selejtező bajnokságot rendezünk nyáron a sprint kupával, de ez később változni fog” - magyarázta Horváth.

 

A versenyt végül hatalmas csatában nyerte meg a szabadedzésen is első helyen végző Dencs Attila (Audi R8), aki az első előkvalifikációs futamot megnyerő Pósán Norberttel (Porsche 911), a leggyorsabb kört teljesítő Csincsik Marcellel (McLaren 720S), és a folyamatosan az élmezőnyben autózó Füzy Marcellel (Mercedes AMG) csörtézett óriásit. Gratulálunk a győzteseknek!

Körvonalazódik a Zengő-csapat is

Zengő Zoliról tudjuk, hogy a tehetségkutatás mennyire fontos számára, és Horváthék is jelezték, hogy a szimulátorból induló versenyzés potenciálisan akár versenyzői karriert is ígérhet a legjobbaknak, ráadásul a projektvezető korábban azt is elmondta, hogy már az első két futam után látszik, kik lehetnek azok a versenyzők, akik a Zengő E-Sport csapatban is szerepet kaphatnak.

 

“Először is azt kell leszögeznem, hogy nagyon elégedett vagyok nemcsak a jelentkezők számával, de a versenyt körülvevő hangulattal is. Ez egy játék, de közben komoly verseny is, és örömmel látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a dolgot. A leendő esport-csapattal kapcsolatban is vannak már gondolataink, egyelőre 3-4 versenyzőt figyelünk kiemelten, de természetesen még semmi konkrétumról nem tudok beszámolni.”

“Az első sikerek nemcsak a lebonyolítást dicsérik, hanem főleg a versenyzőket. Formálódik egy szuper kis közösség, ami az egyik legfontosabb célunk volt, és mivel két hét múlva az Asetto Corsa time triallel kezdetét veszi az egész ősszel tartó bajnoki szezon, nagyon bizakodóak vagyunk. Két futam után azt mondhatom, minden a legnagyobb rendben halad” - tette hozzá Horváth.

Itt az esemény honlapja, ahol jelentkezni is lehet, ez pedig a verseny Facebook-oldala, ahol számos hasznos információt, és naprakész híreket találsz. Hajrá! 

MOL Sportágak
MOL Csapat