Egyre közelebb egy újabb Veszprém-Szeged a BL-ben

2024. március 07. csütörtök 08:44

A tartalékos Szeged kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, és ha a Veszprém nem veri meg a Magdeburgot, újra a magyar riválissal játszik a nyolcaddöntőben.

férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - OTP Bank-Pick Szeged 37-33 (15-14)
lövések/gólok: 48/37, illetve 47/33
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/1
kiállítások: 12, illetve 10 perc

Mindkét csapat jó néhány hibával kezdte a meccset, de a Bánhidi Bencét nélkülöző Szeged rendezte előbb a sorait, 6-3-ra ellépett, ekkor - a nyolcadik percben - a PSG időt kért. Bár a vendégek előnye a 21. percben már négy találat volt, nem játszottak igazán jól. A párizsiak egy 6-1-es sorozattal fordítottak és a meglepően gyenge színvonalú első félidő végén 15-14-re vezettek.

A csereként beállt kapus, Jannick Green remekül védett a franciáknál, erre alapozva csapata 4-1-es sorozatot produkált a második felvonás elején. Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, a szegedieknél csak Imanol Garciandía és Miguel Martins teljesített kiemelkedően.

Egyre nagyobb volt a különbség a két csapat teljesítménye között, és ez az eredményen is meglátszott (27-20). A 49. percben nyolc gól volt a szegediek hátránya, és bár ezt öt perc alatt megfelezték, a találkozó utolsó negyede már jobban hasonlított egy gálamérkőzésre, vagy egy edzőmeccsre, mint egy BL-csatára.

Mikler Roland hat, Nagy Martin három védéssel, Imanol Garciandía és Miguel Martins nyolc-nyolc góllal zárt. A hazaiaknál Kamil Syprzak tíz alkalommal talált a hálóba, Jannick Green hat, Andreas Palicka két védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 11. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy döntetlen és három szegedi siker mellett hetedszer nyert a PSG. A szegediek hat győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel zárták a csoportkört. Amennyiben a Veszprém csütörtökön hazai pályán nem győzi le a címvédő német SC Magdeburgot, a két magyar csapat az előző szezonhoz hasonlóan ismét egymással találkozik a BL rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.

MOL Sportágak
MOL Csapat