Babos Timi világklasszis párral várja a Roland Garrost

2021. május 25. kedd 12:00

Az orosz szövetségnek is köze van ahhoz, hogy Babos Timi a rutinos világklasszissal, Vera Zvonarjevával alkot egy párt a címvédőként kezdett Roland Garroson.

Babos Timi rajongói csak kapkodják a fejüket. A MOL Csapat klasszisa még össze sem szokott igazán új párjával, a Kiki Mladenovicot - átmenetileg? - váltó Vero Kugyermetovával, erre Belgrádban máris egy új párral, a rutinos világklasszissal Vera Zvonarjevával állt rajthoz.

"Most nem mondhatom, hogy én cseréltem, ugyanis Vero kényszerhelyzetbe került. Az olimpia miatt az Orosz Szövetség egy orosszal való indulásra kötelezte, így gyakorlatilag nem volt más választása. Ez picit hasonlít az 5-6 évvel ezelőtti Kikis helyzethez, ahol Kiki francia társsal játszott a riói játékok évében" - magyarázta Timi.

 
Timi és Vero már nem társak (Fotó: Digisport)
 

A soproni klasszisnak persze nem kell aggódnia amiatt, hogy társ nélkül marad, hiszen amikor híre ment, hogy Kikivel átmenetileg szakítanak, számos megkeresést kapott. Kugyermetova távozása azonban annyira hirtelen érte Timit, hogy nem volt sok idő a válogatásra.

Rutinos világklasszis oldalán

"Verát én kerestem meg, sok más játékos mellett. Nagyon utolsó pillanatos fejlemény volt Vero kiesése, sok játékosnak volt már párja, de örülök, hogy végül egymásra találtunk, hiszen nagyon jó játékos, fantasztikus eredményekkel, mind egyéniben, mind párosban. A lejátszott két meccs képe tetszik, izgatottan várom a folytatást" - mondta Timi.

 
Vera Zvonarjeva
 

Zvonarjeva rendkívül rutinos játékos, hiszen már 15 évvel ezelőtt Grand Slamet nyert, de hogy azóta is az elit része, azt bizonyítja, hogy a US Open páros címvédőjéről beszélünk személyében. Az orosz játékossal jól sikerült a bemutatkozás, Belgárdban az elődöntőig jutott a Babos-Zvonarjeva páros.

Egyelőre még ismerkedünk. Világranglista második, többszörös GS-döntős, a US Open páros címvédője, szerintem nem kell őt bemutatni. Nagyon tapasztalt, de persze a páros más, mint az egyéni. Szerintem képesek lehetünk jó játékra" - mondta Timi.

A helyzet azonban továbbra sem ideális, és Timi ártatlan elszenvedője a rengeteg változásnak. Új párjával még össze kell, hogy szokjanak, és egyébként is rengeteg a bizonytalanság. Néhány napja megdöbbenve láttuk, hogy Kiki Mladenovic nemcsak elindult a római mestertorna párosversenyében, de a döntőbe is jutott Marketa Vondrousova oldalán. Kiderült, Timi tudott róla, hogy Kiki elindul párosban, megbeszélték a dolgot.

"Továbbra is tartjuk a kapcsolatot, azt is megbeszéltük, hogy a Roland Garroson nem fog elindulni párosban, az egyénire koncentrál, és majd utána meglátja, hogyan tovább" - mondta Timi egykori párostársáról, akinek egyéniben nem hozott sok sikert az utóbbi néhány hónap.

Hosszú távon tervez Zvonarjevával?

A kérdés maga is elég tragikomikus, hiszen Timi sok mindent tervezett 2021-ben, ám ebből saját hibáján kívül elég kevés vált valóra. A terv egyelőre az, hogy az orosz klasszis marad Timi párja, de a soproni klasszis már semmit nem vesz készpénznek. "A Roland Garros egyelőre biztos, a többit még magam sem tudom... Nem tervezek már semmit, hiszen ebben az évben folyamatosan változtatnom, kellett.

A Roland Garros kvalija hamarosan kezdődik, de Verával párosban is ott leszek, ez biztos. A héten újra magamra találtam, ami nagyon pozitív a sok csalódás után. Remélem, ez a tendencia folytatódik a következő hetekben is - mondta Timi, aki az alábbi posztot tette ki Facebook-falára Belgrádból.

MOL Sportágak
MOL Csapat