Fucsovics már a nyolc között jár a szófiai 250-esen

2023. november 09. csütörtök 08:24

A nagyszerű formában játszó Fucsovics Márton bejutott a szófiai keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe, ahol a ranglistán 80. orosz Kotov vár rá.

Szófia ATP250, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton (8.)-Jurij Rodionov (osztrák) 3:6, 6:4, 6:1

A világranglistán 47. Fucsovics a szerdai nyolcaddöntőben az osztrák Jurij Rodionovval (110.) találkozott, pályafutása során másodszor. Korábbi összecsapásukat a magyar játékos nyerte tavaly Stuttgartban. A fehérorosz származású, Németországban született ellenfél rögtön elvette a 31 éves nyíregyházi teniszező szerváját, akinek az első szettben csak egy (kihasználatlan) bréklabdája volt. Fucsovics - aki 2019-ben döntőbe jutott a bolgár fővárosban - 3:5-nél is elvesztette az adogatását, és ez már a szettjébe került.

A folytatásban aztán az ötödik bréklabdáját már kihasználta 3:3-nál a magyarok legjobbja, és előnyét sikeresen végigvitte, így 1 óra 18 perc elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonás Fucsovics-brékkel kezdődött, majd a balkezes Rodionov 4:1-nél is elbukta a szerváját, innen pedig már nem volt a számára visszaút. A fordulatos meccs 2 óra 13 percig tartott.

A nyolcadik kiemelt Fucsovics a csütörtöki negyeddöntőben az orosz Pavel Kotovval (80.) mérkőzik meg.

MOL Sportágak
MOL Csapat