Szélvészgyors bajnokot avattak a Zengő E-sport nyitányán

2020. szeptember 10. csütörtök 09:00

A nyári sprint kupa minden várakozást felülmúlt, a Zengő E-sport első rendezvénye minden szempontból kiválóan sikerült, így a projetk vezetője biztos a folytatásban.

Véget ért a Zengő E-sport Nyári Sprint Kupa, amely a Zengő Motorsport első, de távolról sem az utolsó szimulátoros bajnokságaként vonul be az istálló történetébe. A projektvezető, Horváth Atilla elmondta, amolyan selejtező versenynek szánták a nyári sprint kupát, hiszen Zengőék célja, hogy egy egész évben zajló, több osztályban szervezett szimulátoros bajnokságot indítsanak útjára a sprint kupán összehozott közösség bevonásával.

Elképesztő csatákat hozott Zengőék első két esport-futama

Hatalmas sikert hozott a Zengő Motorsport által szervezett ACC Nyári Sprint Kupa második, nürburgringi futama is. A Zengő E-sport kezdeményezésére létrejött sorozat iránt óriási volt az érdeklődés, és ahogy az első futamon, úgy a másodikon is öldöklő küzdelemben dőlt el a győzelem.

A sprint kupa egy ugrás volt az ismeretlenbe a szervezőknek, hiszen nem tudhatták, mekkora lesz az érdeklődés, és milyen képességű mezőny jön össze. Horváth elmondta, a verseny végül minden várakozásukat felülmúlta.

Fontos tapasztalatokat gyűjtöttek

“Nem csak arról van szó, hogy rendkívül gyors és technikás pilótákat ismertünk meg, hanem arról is, hogy sportszerű, a versenyt nagyon komolyan vevő közösség alakult ki a Zengő E-sport első versenyein” - mondta a szimulátorozásban régi motorosnak számító Horváth a MOL Csapatnak.

 
Fotó: Zengő E-sport
 

“A konklúzió az, hogy nagyszerűen sikerült az első verseny, és persze akadtak olyan hasznos tapasztalatok is, amiket figyelembe kell vennünk a jövőben. Először is, a négyfordulós sprint kupa ötlete jó, de nem hetente, hanem kéthetente fogjuk rendezni a versenyeket a jövőben, mert így a versenyzők egyrészt pihentebbek, másrészt jobban fel tudnak készülni az adott versenypályára.”

“A mezőny méretén is változtatunk, 32 helyett 24 fős mezőnyben gondolkodunk, aminek egyrészt a balesetek, másrészt a zsúfolt időmérők elkerülése a célja. Ezek olyan tapasztalatok, amiket már az őszi, illetve a tavaszi bajnokságainkban fogunk hasznosítani” - magyarázta Horváth.

 
Fotó: Zengő E-sport
 

“Ősszel debutál az Assetto Corsa, illetve a Competizione sorozatunk, amit a sprint kupa fényében mi is nagy izgalommal várunk. A lebonyolítás úgy fog kinézni, hogy keddenként az Assetto Corsában fordított rajtrácsos sprintfutamokat rendezünk, vasárnaponként pedig hosszabb, akár 90 perces teljes versenyek lesznek a Competizonéban. Előbbinél hat, utóbbinál hét fordulót tervezünk” - avatott be a részletekbe a projekt vezetője.

A tervek között szerepel az is, hogy Zengőék egy önálló esport-csapatot indítsanak, így a sprint kupa természetesen egy előfelmérő is volt Horváthék számára. “Nagyon kedvezőek a tapasztalatok, van néhány elképesztően gyors pilótajelölt a mezőnyben. Sokan vannak, akik megütik a kívánt szintet, mi már most három játékost figyelünk kiemelten, de neveket egyelőre nem szeretnék mondani.”

A végeredmény

Ha megnézzük a Zengő E-sport Nyári Sprint Kupa eredményeit, nem is olyan nehéz kitalálni, kik nyerhették el leginkább Horváthék tetszését. Itt van mindjárt a bajnokság összesített tabellájának élén végző Csincsik Marcell, aki a négy versenyből kettőt (Silverstone, Spa) is meg tudott nyerni, de a Nürburgringen is a dobogóra állhatott. Nem sokkal maradt le tőle a német futamot megnyerő Dencs Attila, akinek az utolsó futamig esélye volt a végső győzelemre - sőt, a kvalit ő nyerte Spában -, de végül csak a kilencedik helyen végzett.

“Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy versenyre beugrott hozzánk a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbi, aki, ha már rajthoz állt, meg is nyerte a Hungaroring pályáin rendezett futamot. "Így a négy helyszínen összesen három futamgyőztest ünnepelhettünk” - mondta Horváth.

A harmadik helyen Kiss Balázs végzett, aki az utolsó futamon előzte meg a kétszer is dobogóra álló Füzy Marcellt, illetve az utolsó versenyt feladni kényszerülő Pósán Norbertet, aki az első verseny után még az összesített tabella második helyén állt. Gratulálunk minden résztvevőnek, további sok sikert a szervezőknek! Hajrá, Zengő Motorsport!

Az esemény honlapján további videók, képek, illetve érdekességek és részletek olvashatók, itt pedig a Zengő E-sport Facebook oldala található.